ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αγωγή έξωσης σε ιστορικό σωματείο κοινότητας - Άδωνης: 'Κομματικοί οι λόγοι. Ξεχνούν το κοινωνικό μας έργο' - ΕΓΓΡΑΦΟ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αγωγή έξωσης σε ιστορικό σωματείο κοινότητας - Άδωνης: 'Κομματικοί οι λόγοι. Ξεχνούν το κοινωνικό μας έργο' - ΕΓΓΡΑΦΟ

Για προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα της Δόξας Παλιομετόχου από την τοπική Εκκλησιαστική Επιτροπή, έκανε λόγο σε δηλώσεις του στο ThemaOnline ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, Σάββας Άδωνης.

Του Μιχάλη Μενελάου

Ο κύριος Άδωνης ανέφερε πως από τη στιγμή που διορίστηκε η νυν εκκλησιαστική επιτροπή της κοινότητας, για καθαρά κομματικούς λόγους προσπαθεί να απομακρύνει το σωματείο από το οίκημα που το στεγάζει.

Συγκεκριμένα, στις 04/12/2017, το Δ.Σ. του συλλόγου έαβε επιστολή από δικηγόρο της εκκλησιαστικής επιτροπής πως έπρεπε εντός 35 ημερών να εκκενώσουν το κτήριο και να παραδώσουν τα κλειδιά του χώρου.

Άμεσα κινήθηκαν νομικά για να κατοχυρώσουν τη θέση τους και το δικαίωμα κατοχής του εν λόγω οικήματος, με την εκκλησιαστική επιτροπή να κάνει αγωγή έξωσης στο σωματείο.

Τα ελατήρια της κίνησης της εκκλησιαστικής επιτροπής είναι καθαρά κομματική, εξηγεί ο κύριος Άδωνης, καθώς -όπως είπε- από το 2009 έως και σήμερα στο σημείο φιλοξενείται ο ΔΗΣΥ και η νεολαία του κόμματος.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα η εκκλησιαστική επιτροπή έκανε βελτιωτικά έργα στο κτήριο, βάφοντας το, αφαιρώντας τα χρώματα του σωματείου και το έμβλημά του, με την νέα κατάσταση πράγματων να μη θυμίζει την προηγούμενη σε τίποτα.

'Δυστυχώς ξεχνούν το κοινωνικό έργο που προσφέρει η Δόξα Παλιομετόχου στην κοινότητα αλλά και στα γύρω χωριά' ανέφερε ο κ. Άδωνης, για να προσθέσει: 'Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που καθημερινά στηρίζουμε αυτό το σωματείο, χωρίς να έχουμε κανένα προσωπικό ή άλλο κέρδος. Φτιάξαμε ένα γήπεδο στολίδι αναβαθμίζοντας την κοινότητά μας και κερδίζοντας την εκτίμηση πολλών ανθρώπων του ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Την ίδια στιγμή απασχολούμε αρκετούς νέους σε μια υγιή δραστηριότητα, τον αθλητισμό'.

'Όλα αυτά ωστόσο παραγνωρίζονται. Φαίνεται πως θυσιάζονται στον βωμό άλλων συμφερόντων. Στο τέλος με αυτές τις ενέργειες μόνο η κοινωνία μπορεί να βγει χαμένη' πρόσθεσε ο πρόεδρος της Δόξας Παλιομετόχου.

Όπως ανέφερε στο ThemaOnline o Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου Δόξα Παλιομετόχου, το σωματείο ιδρύθηκε το 1960 και το οίκημα του στεγάζεται δίπλα από την εκκλησία της Παναγίας στο Παλιομέτοχο. Οίκημα το οποίο κτίστηκε σε εκκλησιαστική γη, η οποία υπάγεται στη Μητρόπολη Ταμασού, ενώ το δικαίωμα κατοχής, χρήσης και διαχείρισης ανήκει στο σωματείο Δόξα Παλιομετόχου.

Το διάστημα 1974 με 1981 το σωματείο αποχώρησε από το κτήριο, καθώς φιλοξενούνταν πρόσφυγες της τούρκικης εισβολής.

Με το πέρας της φιλοξενίας των προσφύγων, το κτήριο βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση, με το σωματείο να αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για επιδιόρθωση και συντήρησή του έως και σήμερα.

Το 1991 το σωματείο έλαβε άδεια χρήσης του κτηρίου από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Ά.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου «Δόξα Παλιομετόχου» είπε πως είναι άδικο να δέχεται το σωματείο μια τέτοια σφοδρότατη επίθεση τη στιγμή που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να κάνει την κοινότητα Παλιομετόχου υπερήφανη, εκπροσωπώντας την επάξια στους αγώνες που λαμβάνει μέρος και τιμώντας κάθε εθνική επέτειο της πατρίδας μας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top