ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: «Να εργοδοτούνται άνεργοι αντί να επιδοτούν τις εταιρείες εισαγωγής ζιζανιοκτόνων»

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: «Να εργοδοτούνται άνεργοι αντί να επιδοτούν τις εταιρείες εισαγωγής ζιζανιοκτόνων»

Με κοινωνικοοικονομική προσέγγιση, πέραν της οικολογικής, το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, προτείνει μια εναλλακτική λύση σε όσες τοπικές Αρχές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν χημικά ζιζανιοκτόνα.

Ανακοίνωση του Κινήματος την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, εφιστά την προσοχή για το ψέκασμα χόρτων, καλώντας τις όποιες δημοτικές και κοινοτικές αρχές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ζιζανιοκτόνα, αντί αυτού να εργοδοτήσουν έκτακτο προσωπικό, δίνοντας έτσι δουλειά σε άνεργους και λήπτες του ΕΕΕ και να κόψουν τα χόρτα με μηχανικά μέσα και όχι να επιδοτούν τις εταιρείες εισαγωγής ζιζανιοκτόνων.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών υπενθυμίζει και φέτος ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί το φαινόμενο του ψεκάσματος με δηλητηριώδη ζιζανιοκτόνα της εποχικής βλάστησης από τις διάφορες τοπικές αρχές.

Οι περισσότεροι Δήμοι έχουν υιοθετήσει προ πολλού την εισήγηση των Οικολόγων και χρησιμοποιούν μηχανικά ή χειρωνακτικά μέσα για διαχείριση της φυσικής εποχικής βλάστηση δηλαδή των χόρτων, κατά μήκος των οδών και αυτοκινητόδρομων, αλλά και μέσα σε πάρκα, χώρους πρασίνου ακόμα και παιδότοπους. Παρατηρήθηκε ωστόσο ότι πολλές δημοτικές και κοινοτικές αρχές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ζιζανιοκτόνα.

Αποτέλεσμα της πρακτικής του ψεκάσματος του παρόδιου πρασίνου με ζιζανιοκτόνα, ήταν το ωραίο πράσινο που στολίζει τους δρόμους και τα χωράφια μας να μετατρέπεται σε ένα μαραμένο κίτρινο. Πέραν της αισθητικής ρύπανσης, σημειώνουμε ότι χιλιάδες ευρώ δαπανούνται από τις τοπικές αρχές για την αγορά πανάκριβων ζιζανιοκτόνων, με τα οποία ρυπαίνουν με επικίνδυνα χημικά τη φύση και τους υπόγειους υδάτινους πόρους μας.

Ιδιαίτερα όσον αφορά τους χώρους πρασίνου, τα πάρκα, τα σχολεία (αλλά και άλλους δημόσιους χώρους), το ψέκασμα των χόρτων με χημικά ζιζανιοκτόνα εμπεριέχει κινδύνους για την υγεία και των ανθρώπων, των παιδιών και των ζώων.

Καλούμε τις τοπικές αρχές να εργοδοτήσουν έκτακτο προσωπικό, να δώσουν δουλειά σε άνεργους και λήπτες του ΕΕΕ και να κόψουν τα χόρτα με μηχανικά μέσα και όχι να επιδοτούν τις εταιρείες εισαγωγής ζιζανιοκτόνων.

Ταυτόχρονα καλούμε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους αγρότες να αποφεύγουν τη χρήση ζιζανιοκτόνων και να προτιμούν τα μηχανικά μέσα κοπής των χόρτων.

*Φωτογραφία αρχείου 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top