LIKE ONLINE

Το YouTube κατέβασε 58 εκατ. βίντεο

Το YouTube κατέβασε 58 εκατ. βίντεο

Πάνω από 58 εκατομμύρια βίντεο και 224 εκατομμύρια σχόλια κατέβασε το YouTube μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους, εξαιτίας παραβιάσεων των πολιτικών του, ανακοίνωσε η Google (στην οποία ανήκει η δημοφιλής υπηρεσία) στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έξαρσης του ακατάλληλου περιεχομένου.

 

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οργανώσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία ασκούν εδώ και καιρό πιέσεις σε YouTube, Facebook και άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης για τον γρήγορο εντοπισμό και απομάκρυνση εξτρεμιστικού και μισαλλόδοξου περιεχομένου, που θεωρείται πως υποκινούν βία.

Η ΕΕ επιδιώκει «τσουχτερά» πρόστιμα σε online υπηρεσίες που δεν κατεβάζουν το εξτρεμιστικό υλικό εντός μιας ώρας από τη στιγμή που λαμβάνουν την εντολή από μια κυβέρνηση να το κάνουν, ενώ, σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχος του ινδικού υπουργείου Εσωτερικών είπε την Πέμπτη πως εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης συμφώνησαν σε περιθώριο 36 ωρών για την απομάκρυνση αμφιλεγόμενου περιεχομένου.

Φέτος το YouTube άρχισε να εκδίδει αναφορές τριμήνου για τις επιδόσεις του στον κλάδο. Στο συγκεκριμένο τρίμηνο, όπως και στα προηγούμενα, το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου που απομακρύνθηκε ήταν spam, σύμφωνα με την δημοφιλή υπηρεσία.

Εργαλεία αυτόματου εντοπισμού βοηθούν το YouTube να εντοπίζει γρήγορα το spam, το εξτρεμιστικό περιεχόμενο και την παρουσία γυμνού. Κατά τον Σεπτέμβριο, το 90% των περίπου 10.400 βίντεο που κατέβηκαν εξαιτίας βίαιου εξτρεμισμού, ή τα 279.600 βίντεο που απομακρύνθηκαν για θέματα ασφάλειας παιδιών, είχαν λιγότερα από 10 views, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ωστόσο, όπως τονίζει το Reuters, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα ως προς το περιεχόμενο που προωθεί μισαλλόδοξες ρητορικές και επικίνδυνες συμπεριφορές, καθώς οι τεχνολογίες αυτόματου εντοπισμού σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σχετικά νέες και λιγότερο αποτελεσματικές- οπότε και το YouTube βασίζεται σε αναφορές χρηστών σχετικά με αμφιλεγόμενα βίντεο ή σχόλια. Αυτό σημαίνει πως το επίμαχο περιεχόμενο θα προλάβουν να το δουν πολλοί πριν κατεβεί.Σημειώνεται πως η Google αύξησε κατά πολύ τους moderators της φέτος (πάνω από 10.000 πλέον), επιδιώκοντας ταχύτερη επεξεργασία των αναφορών χρηστών.

Το YouTube κατέβασε περίπου 1,67 εκατομμύρια κανάλια, και τα 50,2 εκατομμύρια βίντεο που περιελάμβαναν αυτά. Σχεδόν το 80% ήταν spam, το 13% είχαν γυμνό και το 4,5% αφορούσαν σε ασφάλεια παιδιών. Επιπρόσθετα, απομακρύνθηκαν 7,8 εκατομμύρια βίντεο μεμονωμένα, για παραβάσεις της πολιτικής του.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top