ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: «Άδικες οι πιέσεις κατά του Ιράν»

Ερντογάν: «Άδικες οι πιέσεις κατά του Ιράν»

Μήνυμα ενότητας έστειλαν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τον Ιρανό ομόλογό του Ρουχανί από την Άγκυρα, με τον Τούρκο Πρόεδρο να δηλώνει “είμαστε εναντίον των κυρώσεων (των ΗΠΑ) εναντίον του Ιράν” και “θα κάνουμε από κοινού βήματα”.

Σε κοινή συνέντευξή του με τον Ιρανό ομόλογό του στο πλαίσιο του Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας σε υψηλό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “καμιά άλλη τρίτη χώρα δεν μπορεί να χαλάσει τις ειλικρινείς μας σχέσεις”. Αφήνοντας αιχμές εναντίον των ΗΠΑ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «αυτήν την περίοδο εντείνονται οι πιέσεις κατά του Ιράν και τις θεωρούμε άδικες. Θα συνεχίσουμε να είμαστε με το μέρος του αδελφού ιρανικού λαού. Υπογραμμίζω για μία ακόμη φορά ότι η απόφαση κυρώσεων των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της περιοχής και την σταθερότητα και πως ως Τουρκία δεν στηρίζουμε αυτές τις αποφάσεις».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι «οι μονομερείς ενέργειες βλάπτουν το διεθνές περιβάλλον συνεργασίας και ασφάλειας και αυτό το επισημαίνουμε κάθε φορά σε όλους τους συνομιλητές μας».

Από την πλευρά του ο Χασάν Ρουχανί ευχαρίστησε για την ξεκάθαρη στάση της Τουρκίας εναντίον ‘του μονομερούς και τυρρανικού εμπάργκο που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ”, λέγοντας ότι η πράξη αυτή των ΗΠΑ αποτελεί πράξη τρομοκρατίας επειδή τρομάζει τις άλλες χώρες. Για τη διαδικασία της Αστάνας στην οποία συζητείται το Συριακό, ανέφερε ότι αποφάσισαν να συνεχίσουν μαζί, Ιράν, Τουρκία και Ρωσία σε συνεργασία. Όπως είπε η επόμενή τους συνάντηση θα είναι στην Ρωσία, προσθέτοντας ότι για εκείνους η Συρία είναι πολύ σημαντική. “Την τύχη της Συρίας θα πρέπει να την καθορίσει μόνο ο συριακός λαός. Στο θέμα της εδαφικής κυριαρχίας της Συρίας είμαστε ομόφωνοι με την Τουρκία. Θα συνεχίσουμε την συνεργασία για να διασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα”, ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top