ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Εισήγαγαν νύφες από τη Βουλγαρία- Αποκοπές επιδομάτων αποκάλυψαν το κύκλωμα

ΚΥΠΡΟΣ: Εισήγαγαν νύφες από τη Βουλγαρία- Αποκοπές επιδομάτων αποκάλυψαν το κύκλωμα

Τους έταζαν δουλειές στην Κύπρο, αλλά στο τέλος κατέληγαν πίσω στη Βουλγαρία ως “παντρεμένες” με άντρες από την Ινδία, Σρι Λάνκα, Μπαγκλαντές και Πακιστάν, ενώ σε μια μόνο γειτονιά τουλάχιστο 12 γυναίκες ταξίδεψαν στη χώρα μας και παντρεύτηκαν.

Καλά οργανωμένο κύκλωμα, με “άκρες” και στην Κύπρο, ψάχνουν οι Αρχές της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, το οποίο οργάνωνε την έλευση γυναικών Ρομά στο νησί μας τάζοντας τους εργασία.

Αριθμός γυναικών που “παντρεύτηκε” στην Κύπρο, μιλώντας στη βουλγαρική τηλεόραση, ισχυρίστηκαν σύμφωνα με τον “Φ”, ότι οι “μεσολαβητές” τις κράτησαν σε διαμερίσματα για 15 ημέρες, αναφέροντας μάλιστα ότι οι συνθήκες ήταν αρκετά καλές, παρέχοντας τους καλό φαγητό και τσιγάρα.

Στη συνέχεια το σχέδιο των διακινητών έμπαινε στην επόμενη φάση, αφού έλεγαν στις γυναίκες ότι ο εργοδότης μετάνιωσε και ότι για να επιστρέψουν πίσω στη Βουλγαρία, θα έπρεπε να υπογράψουν τα έγγραφα για εικονικό γάμο και έτσι να πάρουν το εισιτήριο επιστροφής και 600 ευρώ, συν όποια άλλα έξοδα.

Μάλιστα όπως εξηγεί ο “Φ”, οι “μεσολαβητές” ανέφεραν στις γυναίκες ότι ο “γάμος” μεβάση το σύστημα της Κύπρου αυτοδιαλύεται σε τρεις μήνες εφόσον δεν θα ζουν με τον “σύζυγο”, κερδίζοντας έτσι χρόνο οι “γαμπροί” για να βγάλουν άδεια παραμονής και έγγραφα που θα τους επέτρεπαν διακίνηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον “Φ” σε μια περίπτωση η “νύφη” ήταν 40 ετών και ο “σύζυγος” που ζούσε στην Κύπρο κάτω των 25, ενώ φέρεται να σπούδασε σε πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και τώρα βρίσκεται στο Βερολίνο. Σε άλλη περίπτωση, γυναίκα είχε υπογράψει ως σύζυγος σε δύο γάμους.

Το γεγονός έγινε γνωστό, όταν οι υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας της Βουλγαρίας, ενημερώθηκαν ότι οι γυναίκες είναι έγγαμες και τους απέκοψαν το επίδομα που τους έδιναν για τα παιδιά τους, αφού στις πλείστες περιπτώσεις ήταν πολύτεκνες.

Πάντως μαρτυρίες γυναικών που επικαλείται ο “Φ”, αναφέρουν ότι τόσο η διαμονής τους αλλά και εικονικοί γάμοι, σε όλες τις περιπτώσεις έγιναν σε δήμο της επαρχίας Λευκωσίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top