ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανίκος Κωνσταντίνου: Βιβλίο – «Μια φοράν τζ̆αι έναν τζ̆αιρόν»

Πανίκος Κωνσταντίνου: Βιβλίο – «Μια φοράν τζ̆αι έναν τζ̆αιρόν»

Ο συνάδελφος Πανίκος Κωνσταντίνου επιμελήθηκε και εξέδωσε Κυπριακά Λαϊκά Παραμύθια στην Κυπριακή Διάλεκτο, τα οποία έγραψε η μητέρα του.

Τίτλος των παραμυθιών: Μια φοράν τζ̆αι έναν τζ̆αιρόν

Πρόκειται για δέκα εννέα εικονογραφημένα απολαυστικά κυπριακά παραδοσιακά παραμύθια ξυπνούν παιδικές μνήμες για τους παλαιότερους και ξεδιπλώνουν για τα σημερινά παιδιά έναν αλλιώτικο παραμυθένιο κόσμο στον παιδικό τους ορίζοντα.

Τα παραμύθια της συλλογής αυτής είναι εκείνα που οι παλαιότεροι άκουγαν από τις γιαγιάδες και τα οποία διατηρήθηκαν από στόμα σε στόμα για εκατοντάδες χρόνια.

Παραμύθια για βασιλιάδες, βασιλόπουλα και βασιλοπούλες, αλλά και για δράκους και μάγισσες. Για φτωχούς, που θαρρείς πως τους ξέχασε ο Θεός, αλλά στο τέλος η καλοσύνη και τιμιότητά τους τούς ανταμείβει.

Παραμύθια βγαλμένα μέσα από τη σοφία του λαού, διδακτικά, που αναδεικνύουν το ήθος, την αρετή και τις πανανθρώπινες αξίες, που κινδυνεύουν στους καιρούς μας να χαθούν!

Το βιβλίο είναι γραμμένο στη σύγχρονη κυπριακή διάλεκτο και κατά τρόπο που μπορεί να την κατανοήσει ο καθένας, ακόμη και όσοι δεν γνωρίζουν την κυπριακή τοπολαλιά.

Συγκέντρωση – καταγραφή περιεχομένου: Ριάνα Ανδρέου Κωνσταντίνου

Εικονογράφηση – σελιδοποίηση: Αλεξάντρα Χριστοδούλου

Επιμέλεια: Πανίκος Κωνσταντίνου

Τιμή: 13 ευρώ

ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΛ. 99-473349 και 99-319929

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top