ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες, ανέμους και χαλάζι - Αναμένεται και χιονόπτωση

Έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες, ανέμους και χαλάζι - Αναμένεται και χιονόπτωση

Βαροµετρικό χαµηλό, συνοδευόµενο από πολύ ισχυρούς νοτιοδυτικούς ως δυτικούς ανέµους, αναµένεται να επηρεάσει την περιοχή από τα ξηµερώµατα της Τρίτης (8/1).

Το απόγευµα της Δευτέρας (7/1), ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες. Χιονόπτωση αναµένεται στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αλλά και σε κάποιες ορεινές περιοχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά µέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και παροδικά µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη, στα ανατολικά παράλια και µέχρι κυµατώδης, στα υπόλοιπα παράλια.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και κυρίως προς τα ξηµερώµατα αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βόρεια παράλια και αργότερα και σε άλλες περιοχές. Στα ορεινά αναµένεται χιονόπτωση, ενώ σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν κυρίως από τα µεσάνυχτα και µετά νοτιοδυτικοί, ισχυροί, 5 Μποφόρ και αργότερα µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη, στα ανατολικά παράλια και µέχρι κυµατώδης, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα νότια παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον µείον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά, στα ορεινά αλλά και σε ορισµένες ηµιορεινές περιοχές αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Τρίτη (8/1), ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Χιόνι ή χιονόνερο δεν αποκλείεται να πέσει και σε ορισµένες ηµιορεινές περιοχές, ενώ σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Αργότερα, ο καιρός σε κάποιες περιοχές θα σηµειώσει βελτίωση. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ για να καταστούν κυρίως µετά το µεσηµέρι δυτικοί, πολύ ισχυροί και παροδικά τοπικά στα προσήνεµα παράλια µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί γενικά κυµατώδης για να καταστεί αργότερα κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης και τοπικά στα προσήνεµα παράλια µέχρι τρικυµιώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά αλλά πιθανώς και σε ορισµένες ορεινές περιοχές θα επικρατεί παγετός.

Την Τετάρτη (9/1), ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και τοπικά δυνατό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές, ενώ στα ορεινά δεν αποκλείεται να σηµειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, παραµένοντας ωστόσο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη (10/1), ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος για να καταστεί αργότερα κυρίως συννεφιασµένος και κυρίως µετά το µεσηµέρι αναµένονται, σε κάποιες περιοχές, µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα και, χιόνια σε κάποιες ορεινές περιοχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να πλησιάσει κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Παρασκευή (11/1), διαστήµατα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται µε παροδικά αυξηµένη συννεφιά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει περαιτέρω µικρή άνοδο για να κυµανθεί στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top