ΕΛΛΑΔΑ

Οταν ο νέος υπουργός Αμυνας της Ελλάδας προειδοποιούσε τους Τούρκους: « Θα ισοπεδώσουμε βραχονησίδα»

Οταν ο νέος υπουργός Αμυνας της Ελλάδας προειδοποιούσε τους Τούρκους: « Θα ισοπεδώσουμε βραχονησίδα»

Ηταν η τελευταία δήλωση που έκανε με την ιδιότητα του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας. Και μία από τις σπάνιες δηλώσεις που έχει κάνει στην θητεία του ο νέος υπουργός Αμυνας, ναύαρχος Αποστολάκης.

 

Ενας σοβαρός, μετρημένος και ιδιαίτερα ικανός στρατιωτικός που δεν μας έχει συνηθίσει σε ακραίες δηλώσεις. Ηταν λίγο πρίν τις γιορτές όταν οι στρατιωτικοί συντάκτες τον συνάντησαν για τα χρόνια πολλά και η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο είχε ανέβει κατακόρυφα με αφορμή την εξόρυξη που κάνει η Exxon Mobil στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ. Ο Ναύαρχος Αποστολάκης μιλώντας με τους δημοσιογράφους τους εξέπληξε:

«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση». Η δήλωση του Αρχηγού τότε ΓΕΕΘΑ ήταν ένα πολύ σαφές μήνυμα προς την άλλη πλευρά. Προς την Τουρκία. Χωρίς τότε- αλλά ούτε και σήμερα- να είναι απόλυτα σαφές ποιές πληροφορίες η εκτιμήσεις, οδήγησαν τον Ευάγγελο Αποστολάκη να κάνει αυτήν την δήλωση. Πάντως το νόημά της σίγουρα δεν διέφυγε της προσοχής στην Αγκυρα. Και σίγουρα ήταν πολύ διαφορετική στην βαρύτητά της, από τις κατά καιρούς οξύτατες δηλώσεις του υπουργού Αμυνας που κοιτάζει και προς το εκλογικό του ακροατήριο.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μίλησε και για τον ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή: «Οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή. Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γέφυρα και παίζει θετικό ρόλο. Ο άξονας της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αντισταθμίζει την πίεση που ασκείται από την Τουρκία», πρόσθεσε ο ναύαρχος Αποστοάκης.

Οταν ρωτήθηκε για το αν θα έχουμε συμμάχους σε ενδεχόμενο πόλεμο με την Τουρκία, είπε: «Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φθάσουμε ως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν έως εκεί».

Από iefimerida.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top