ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν Εκμάθηση Ελληνικής Γλώσσας σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών

Δωρεάν Εκμάθηση Ελληνικής Γλώσσας σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών

Ολοκλήρωση της προγραμματικής περιόδου Ιούλιος 2017 – Δεκέμβριος 2018 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  «Δωρεάν Εκμάθηση Ελληνικής Γλώσσας σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών»

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Ευρωπαϊκού έργο «Πρόγραμμα Εκμάθησης Ελληνικής γλώσσα» (CY/2017/AMIF/SO2.1.1/2) που υλοποιήθηκε σε συνεργασία των KES College ως Τελικός Δικαιούχος, CARDET, INNOVADE, Δήμους Αγίου Αθανασίου και Δερύνειας και τη συμμετοχή των Δήμων Αγίου Δομετίου και Πάφου.

Κατά την προγραμματική περίοδο Ιούλιος 2017 – Δεκέμβριος 2018, προσφέρθηκαν συνολικά 16 τμήματα στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Πάφου και Αμμοχώστου, και ο αριθμός των Υπηκόων Τρίτων χωρών που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα δωρεάν μαθήματα ξεπέρασε τα 350 άτομα, ενώ Πιστοποιητικό παρακολούθησης και δωρεάν tablets έλαβαν πέραν των 230 ατόμων που πέτυχαν στην τελική εξέταση.

Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη προγραμματική περίοδος που πραγματοποιήθηκαν τα μαθήματα Εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας με την ίδια κοινοπραξία, τα οποία προσφέρθηκαν δωρεάν, συμβάλλοντας με αυτή τη δράση στην ομαλή ένταξη ΥΤΧ στην τοπική κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια του έργου αναπτύχθηκε ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία περιλαμβάνει υλικό ανοιχτής πρόσβασης. Συγκεκριμένα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου (www.ilearngreek.eu/el/2018) για να βρείτε δωρεάν χρήσιμο εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό υλικό για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, το οποίο είναι ανοιχτό σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Το έργο με κωδικό CY/2017/AMIF/SO2.1.1/2 συγχρηματοδοτήθηκε κατά 90% από το Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης της ΕΕ και κατά 10% από την Κυπριακή Δημοκρατία και τελούσε υπό τη διαχειριστική εποπτεία της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top