ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Σώσε το παιδί σου και τον εαυτό σου - Τα όσα δείχνουν οι στατιστικές για ασυνείδητους οδηγούς

ΚΥΠΡΟΣ: Σώσε το παιδί σου και τον εαυτό σου - Τα όσα δείχνουν οι στατιστικές για ασυνείδητους οδηγούς

Παγκύρπια εκστρατεία ελέγχου χρήσης ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων από Δευτέρα 28 Ιανουαρίου μέχρι την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019. 

Η χρήση ή όχι της ζώνης ασφαλείας από τους επιβάτες ενός αυτοκινήτου, μπορεί να μην σχετίζεται άμεσα με την πρόκληση μιας τροχαίας σύγκρουσης. Όμως, τις περισσότερες φορές η μη χρήση ζώνης ασφάλειας, σχετίζεται άμεσα, με την εξέλιξη της όποιας σύγκρουσης, σε θανατηφόρο δυστύχημα.

Η εμπειρία και οι στατιστικές των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, αποδεικνύουν περίτρανα, πως η φράση «η ζώνη ασφαλείας, σώζει ζωές», είναι πέρα για πέρα αληθινή. Πόσες φορές δεν ακούσαμε μετά από κάποιο θανατηφόρο τροχαίο, πως αν το θύμα έφερε ζώνη ασφάλειας, θα βρισκόταν ακόμα στη ζωή; Ή πόσες φορές δεν είδαμε επιβάτες, διαλυμένων από τη σύγκρουση, αυτοκινήτων, να βγαίνουν ανέπαφοι από τα οχήματα αυτά, απλά και μόνο γιατί φορούσαν τη ζώνη τους;    

Την ίδια ακριβώς σημαντικότητα, για την ασφάλεια των παιδιών που μεταφέρουμε με το αυτοκίνητό μας, έχουν και τα παιδικά καθίσματα.

Η εμπέδωση της σημασίας και της σημαντικότητας της χρήσης της ζώνης ασφάλειας και των παιδικών καθισμάτων, για την προστασία όλων των επιβατών αυτοκινήτων, είναι ο σκοπός της παγκύπριας εκστρατείας ελέγχου, που εγκαινιάζει την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, η Αστυνομία Κύπρου και το Τμήμα Τροχαίας.

Η εκστρατεία θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2019 και θα αφορά τη χρήση ζώνης ασφάλειας, αλλά και τη χρήση παιδικών καθισμάτων στα αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα με τους ελέγχους αυτούς, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, τα μέλη της Αστυνομίας, θα ελέγχουν και όλες τις άλλες τροχαίες παραβάσεις, με ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνες που αποδεδειγμένα συντείνουν στην πρόκληση θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top