ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Δένειας – Παράνομα στις ελεύθερες περιοχές Τ/κ

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Δένειας – Παράνομα στις ελεύθερες περιοχές Τ/κ

Προκλητική αμφισβήτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας από Τουρκοκύπριους, σημειώθηκε το πρωινό της Παρασκευής 25/01.

Του Μιχάλη Μενελάου

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας 30 Τουρκοκύπριοι πέρασαν από σημείο της νεκράς ζώνης με λεωφορείο – και όχι από οδόφραγμα - για να μεταβούν στο χωριό Δένεια της επαρχίας Λευκωσίας για να προσευχηθούν σε τζαμί της κοινότητας.

Η παράνομη προσέλευση έγινε από σημείο μεταξύ Φιλιάς και Δένειας, χρησιμοποιώντας τον δρόμο Μόρφου – Γερολάκκου.

Σε επικοινωνία της ιστοσελίδας μας με τον Χριστάκη Παναγιώτου, κοινοτάρχη του χωριού Δένεια, μας επιβεβαίωσε το γεγονός.

Όπως μας ανέφερε ο κύριος Παναγιώτου, το κοινοτικό συμβούλιο ήταν ενήμερο μια εβδομάδα νωρίτερα από τα Ηνωμένα Έθνη, για την κάθοδο των Τουρκοκυπρίων προσκυνητών στις ελεύθερες περιοχές από το εν λόγω σημείο.

Άμεσα το κοινοτικό συμβούλιο ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως επίσης την Αστυνομία και την Εθνική Φρουρά.

Έγιναν διαβουλεύσεις πριν να διαδραματιστεί το πιο πάνω περιστατικό, όμως αυτές έπεσαν στο κενό.

Σύμφωνα με τον κύριο Παναγιώτου το λεωφορείο με τους Τουρκοκύπριους προσκυνητές μπήκε στις ελεύθερες περιοχές από σημείο της νεκράς ζώνης με συνοδεία των Ηνωμένων Εθνών.

Έφτασαν στο χωριό γύρω στις 11:30 και κατόπιν της προσευχής τους στον χώρο, αποχώρησαν γύρω στις 12:45.

Ο κοινοτάρχης της Δένειας, ανέφερε στο ThemaOnline, πως ο ρόλος τους ως τοπική αρχή τελείωσε με την ενημέρωση του κεντρικού κράτους για το περιστατικό.

«Δεν κάναμε τραμπουκισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Παναγιώτου. «Ήταν συγχωριανοί μας, τους υποδεχτήκαμε και τους φιλοξενήσαμε», τόνισε ο κοινοτάρχης του χωριού.

Το ThemaOnline, επικοινώνησε με το Υπουργείο Εξωτερικών όπου αναμένει τοποθέτησή του περί του ζητήματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top