ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Διπλό βάθρο για το Audi e-tron στο πρωτάθλημα της Formula E

Διπλό βάθρο για το Audi e-tron στο πρωτάθλημα της Formula E

Στον πιο ζεστό, ιστορικά, αγώνα του πρωταθλήματος Formula E, η πρωταθλήτρια ομάδα Audi Sport ABT Schaeffler κατέκτησε το πρώτο της βάθρο της σεζόν, και μάλιστα διπλό, στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Ο Sam Bird οδηγώντας για την Envision Virgin Racing, της οποίας παρέχει τα αγωνιστικά μονοθέσια η Audi, πέτυχε την πρώτη του νίκη φέτος με το e-tron FE05. Πριν καν την πρώτη εκκίνηση, άπαντες συμφώνησαν πως ο πήχης φέτος ήταν το μονοθέσιο της Audi που φέρει την τεχνολογία Motor Generator Unit (MGU), την οποία εξέλιξε ο Γερμανικός κολοσσός σε συνεργασία με την Schaeffler να καταφέρει να κερδίσει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Νωρίς στα δοκιμαστικά η προειδοποιητική βολή ρίχθηκε από τον Lucas di Grassi που έγραψε τον ταχύτερο γύρο στην νέα πίστα του Σαντιάγκο O’Higgins Park. Αμφότεροι οι οδηγοί της Audi Sport ABT Schaeffler προκρίθηκαν στις πρώτες έξι θέσεις πριν από την μάχη της Super Pole, εκεί όπου ο Lucas di Grassi έγραψε τον «καλύτερο γύρο της καριέρας μου στο Formula E» όπως ανέφερε ο ίδιος. Και δεν είχε άδικο καθώς η διαφορά του από τον δεύτερο ήταν μισό δευτερόλεπτο (+0.526).


Στην τρίτη θέση του βάθρου βρέθηκε ο συνοδηγός του Βραζιλιάνου, Daniel Abt, μέσα στην ζέστη των 37 βαθμών κελσίου με το δικό του Audi e-tron FE05, δίνοντας έτσι στην πρωταθλήτρια Audi Sport ABT Schaeffler το πρώτο της βάθρο στο φετινό πρωτάθλημα ABB FIA Formula E. Ο Abt έφυγε μαζεύοντας και τον ένα επιπλέον βαθμό για τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.


«Ήταν ένας απίστευτα σκληρός αγώνας, η ζέστη ήταν αφόρητη. Ωστόσο σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να παραμένεις ‘cool’, ακριβώς όπως κάναμε εμείς σήμερα. Η ομάδα μας άξιζε το αποτέλεσμα σήμερα, το πρώτο μας φετινό βάθρο είναι πολύ σημαντικό. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να βελτιωνόμαστε όπως αποδεικνύουμε σε κάθε αγώνα» δήλωσε ο Abt.


Δυστυχώς για τον Lucas di Grassi ο αγώνας δεν πήγε με τα νερά του καθώς αναγκάστηκε να ξεκινήσει τελευταίος μετά από παράβαση των κανονισμών σε in-lap νωρίς κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών. Σαν αποτέλεσμα έχασε την pole και εκκίνησε τελευταίος. Παρόλα αυτά ο Βραζιλιάνος έδειξε το μέταλλο του, φτάνοντας μέχρι και την ένατη θέση αλλά λόγω μιας σύγκρουσης που προκάλεσε δέχτηκε ποινή χρόνου, πέφτοντας στην δωδέκατη θέση στην τελική κατάταξη.
Η νικήτρια ομάδα, Envision Virgin Racing που τρέχει με μονοθέσια τα οποία της παρέχει η Audi, χάρηκε διπλά τον αγώνα τόσο λόγω της νίκης του Sam Bird αλλά και για την πέμπτη θέση του δεύτερου αυτοκινήτου τους το οποίο οδηγεί ο Robin Frijns.


Ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος Formula E θα διεξαχθεί στις 16 Φεβρουαρίου στην Mexico City όπου πανηγύρισε πέρσι ο Daniel Abt την πρώτη νίκη του στον θεσμό, βάζοντας τον θεμέλιο λίθο για το πρωτάθλημα που κατέκτησε η ομάδα του στο τέλος της χρονιάς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top