ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΨΥΧΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Φόνευσε τον Κόκο και μετά από λίγο λήστεψε 96χρονη για τη δόση του -'Εσκότωσα τον τζιαί έκρουσά τον'

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΨΥΧΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Φόνευσε τον Κόκο και μετά από λίγο λήστεψε 96χρονη για τη δόση του -'Εσκότωσα τον τζιαί έκρουσά τον'

Αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες ο 21χρονος δράστης του στυγερού εγκλήματος που έγινε την Κυριακή 27/01 με θύμα τον 76χρονο Γιώργο Μαυρομάτη.

Του Μιχάλη Μενελάου

Συγκεκριμένα, ο νεαρός Μιχάλης Χριστοφόρου είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του φόνου εκ προμελέτης, του εμπρησμού, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας και της κλοπής.

Κατά την ανάκρισή του για κλοπή της τσάντας 96χρονης, ο 21χρονος παραδέχθηκε και το φόνο του 76χρονου Μαυρομάτη.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός ανέφερε πως γύρω στις 05:30 το πρωί της Κυριακής 27/01, μπήκε στην οικία του 76χρονου με τη βία ενώ στη συνέχεια μπήκε στο υπνοδωμάτιο του άτυχου άνδρα, ο οποίος αντιλήφθηκε την παρουσία του.

Τότε ο 76χρονος κτύπησε τον νεαρό και ο τελευταίος νευριασμένος τον έριξε κάτω από το κρεβάτι και τον πατούσε με μανία στον θώρακα μέχρι να πεθάνει.

Μετά ο 21χρονος παρέμεινε στο δωμάτιο για να σιγουρευτεί πως ο 76χρονος εξέπνευσε. Στη συνέχεια έκλεψε το ποσό των 50 ευρώ από τον χώρο και με τη χρήση αναπτήρα έκαψε το στρώμα για να καλύψει τα ίχνη του.

Όταν εξήλθε της οικίας, προχώρησε στη ληστεία της 96χρονης γυναίκας.

Μιλώντας στους ανακριτές ο 21χρονος αναφώνησε «παραδέχουμαι τα ούλλα, εγιώ εσκότωσα τον γέρο τζιαι έκρουσα τον».

Παράλληλα ο νεαρός παραδέχθηκε και την διάρρηξη κατοικίας και ληστείας, εναντίον του θύματος στις 13/01 όπου του απέσπασε το ποσό των 100 ευρώ.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, γύρω στις 07:05 το πρωί της Κυριακής 27/01, 96χρονη γυναίκα κατήγγειλε στο ΤΑΕ Λάρνακας πως στις 07:00 το πρωί της ίδιας μέρας, νεαρός άνδρας της άρπαξε τη τσάντα της, πετώντας την στο έδαφος σε περιοχή πλησίον της εκκλησίας της Χρυσοπολίτισσας.

Τσάντα η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα της.

Περιγράφοντας τον δράστη στην Αστυνομία η 96χρονη τον περιέγραψε ως αδύνατο και ψηλό που φορούσε λευκή κοντομάνικη φανέλα, αμάνικο μπουφάν και αθλητικά παπούτσια.

Στη συνέχεια λήφθηκε πληροφορία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, γύρω στις 07:15, μόλις λίγα λεπτά αργότερα, για ύπαρξη φωτιάς στο υποστατικό όπου διέμενε ο άτυχος Μαυρομάτης και στη συνέχεια εντοπίστηκε νεκρός.

Από τη σκηνή παραλήφθηκαν πολλά τεκμήρια, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί το κινητό τηλέφωνο του 76χρονου.

Την Τρίτη 29/01 μαρτυρία «έδειξε» τον 21χρονο Χριστοφόρου για την κλοπή της τσάντας της 96χρονης.

Όπως πληροφορούμαστε, κατόπιν ερευνών της Αστυνομίας εντοπίστηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και παρουσιάζεται ευδιάκριτα ο 21χρονος να κινείται στην περιοχή και να προσεγγίζει την 96χρονη αρπάζοντας της την τσάντα της.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 21χρονος ύποπτος, αναγνωρίστηκε άμεσα από μέλη του ΤΑΕ καθώς απασχόλησε και στο παρελθόν την Αστυνομία με τις πράξεις του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top