ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Θεοπέμπτου: Καλή η πολιτική για τις εξαρτήσεις αλλά προβληματική η εφαρμογή της

Χ. Θεοπέμπτου: Καλή η πολιτική για τις εξαρτήσεις αλλά προβληματική η εφαρμογή της

Πράματα και θάματα ακούστηκαν την Τετάρτη (30/1), στην Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, με αναφορές για πώληση ναρκωτικών από κυλικείο στην Κύπρο, με τη χώρα μας να κατέχει την τρίτη θέση στην Ευρώπη όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ στους νέους.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπος Θεοπέμτου, ανέφερε ότι μετά και την καταγγελία για κυλικείο σε σχολείο της Κύπρου, το οποίο φέρεται να πωλούσε ναρκωτικά σε μαθητές, η Επιτροπή Παιδείας, θα ορίσει νέα συνεδρία για το θέμα των ναρκωτικών στα σχολεία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μας, ο κ. Θεοπέμπου είπε ότι υπάρχει μια αρκετά καλή πολιτική από την Αρχή κατά των εξαρτήσεων, για αντιμετώπιση τους, για να προσθέσει όμως ότι υπάρχει πρόβλημα στην εφαρμογή της.

Μιλώντας με τον βουλευτή των Οικολόγων, για το θέμα των ναρκωτικών στα σχολεία, περιέγραψε μια εικόνα τρομοκρατίας, για όσους επιχειρούν μεμονωμένα να αντιδράσουν, φέρνοντας παράδειγμα την περίπτωση καθηγητή, ο οποίος όταν έδιωξε από σχολικό χώρο άτομο το οποίο επιχειρούσε να πωλήσει ναρκωτικά σε μαθητές, ο δεύτερος πήγε στο σπίτι του καθηγητή και τον απείλησε.

Θέλοντας να δώσει μια εικόνα για το θέμα των ουσιών στην Κύπρο, ο κ. Θεοπέμπτου, επικαλούμενος ευρωπαϊκά στατιστικά τα οποία τοποθετούν την Κύπρο στην Τρίτη θέση στην κατανάλωση αλκοόλ από τους νέους.

Ζητώντας την άποψη του βουλευτή των Οικολόγων, για το τι πρέπει να γίνει, έφερε σαν παράδειγμα την Ισλανδία, η οποία όπως εξήγησε στο παρελθόν ήταν η πρώτη σε θέματα νεανικής παραβατικότητας, αλκοόλ και ναρκωτικών στην Ευρώπη, κάτι που άλλαξε δραματικά μετά την αλλαγή στην πολιτική αντιμετώπισης τέτοιων περιπτώσεων.

Χρίστος Ζήνωνος 

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top