ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΤΟΣ 38ΧΡΟΝΗΣ: Πώς η Αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη του Σύρου -Κλειδί δυο πολίτες

ΘΑΝΑΤΟΣ 38ΧΡΟΝΗΣ: Πώς η Αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη του Σύρου -Κλειδί δυο πολίτες

Ένα γεγονός την ώρα δράσης του 32χρονου Σύρου στον τόπο του εγκλήματος, ήταν αρκετό για να βοηθήσει την Αστυνομία να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης με φωτιά στην μπυραρία Gosha που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 38χρονης γυναίκας από την Ουκρανία.

Της Γεωργίας Παππούτα

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία κατά τις έρευνές της στην μπυραρία που κάηκε, μετά από έκρηξη τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/01) στην οδό Κωστάκη Παντελίδη στη Λευκωσία και μετά από μαρτυρίες, εντόπισε ένα κινητό τηλέφωνο με αναμμένο το φαναράκι του στην Οδό Ρηγαίνης, όπου υπήρχε δεύτερη είσοδος της μπυραρίας.

Μετά από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο κινητό τηλέφωνο διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του είναι ο 32χρονος Σύρος, έτσι η Αστυνομία εξέδωσε δικαστικό ένταλμα εναντίον του και στη συνέχεια καταζητείτο.

Από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην ευρύτερη περιοχή φάνηκαν οι κινήσεις του 32χρονου Σύρου πριν και μετά την έκρηξη. Συγκεκριμένα μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, στην οποία επέβαιναν δύο πρόσωπα, σταμάτησε σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από την μπυραρία και στην συνέχεια ο συνεπιβάτης που είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με κουκούλα φούτερ που φορούσε, προχώρησε πεζός στην Οδό Ρηγαίνης (το σημείο που εντοπίστηκε το κινητό τηλέφωνο). Ο οδηγός που φορούσε μαύρο κράνος παρέμεινε στην μοτοσυκλέτα. Ο συνεπιβάτης λίγα λεπτά αργότερα και αφού φάνηκε μια έντονη λάμψη από την μπυραρία στο κλειστό κύκλωμα, έτρεχε στην μοτοσυκλέτα, επιβιβάστηκε και οι δύο τους τράπηκαν σε φυγή.  

Εκτός από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης υπήρξαν δύο μάρτυρες, οι οποίοι ανέφεραν στην Αστυνομία ότι είδαν το εν λόγω πρόσωπο να τρέχει φεύγοντας, αλλά άκουσαν και την μοτοσυκλέτα.  Αυτοί οι δυο μάρτυρες ενημέρωσαν και για το κινητό του δράστη.

Ο ιδιοκτήτης της μπυραρίας Ηράκλης Ηρακλέους στους αρχικούς ισχυρισμούς του στην Αστυνομία είπε πως το μόνο άτομο που υποψιαζόταν ήταν ο ιδιοκτήτης του κτηρίου, αφού όπως είπε είναι με το μόνο άτομο το οποίο είχε διαφορές, ωστόσο δεν τον απείλησε ποτέ ευθέως. Μάλιστα ανέφερε ότι στις 28/01 ενώ βρισκόταν στην μπυραρία του ήχησε ο συναγερμός, αφαίρεσε τις μπαταρίες και τις τοποθέτησε ξανά την επόμενη ημέρα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει εάν ο συναγερμός είχε ενεργοποιηθεί. Αξιοσημείωτη είναι και η αναφορά του ιδιοκτήτη στην Αστυνομία ότι είχε αφαιρέσει το κλειστό κύκλωμα και την σειρήνα συναγερμού της μπυραρίας γιατί θα γίνονταν κάποιες επιδιορθώσεις από τον Δήμο Λευκωσίας.  

Ο 32χρονος Σύρος έπειτα από πληροφορία εντοπίστηκε σε διαμέρισμα Ελληνοκύπριου στην Λακατάμια και κατά την σύλληψη τους είπε: "Θα σας πώ ούλλα, όπως εγινήκαν. Εν ήξερα για την γυναίκα, εν κρίμα". 

Σε θεληματική κατάθεση του ο Σύρος ομολόγησε τον εμπρησμό, ενώ υπέδειξε ως τον εγκέφαλο του εγκλήματος τον ιδιοκτήτη, αφού όπως ανέφερε συμφώνησαν να του δώσει ένα χρηματικό ποσό από την ασφάλεια του. Με λεπτομέρειες ο 32χρονος ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης άφησε ξεκλείδωτα όπως είχαν συμφωνήσει, ενώ πίσω από το μπαρ του άφησε ένα δοχείο με βενζίνη με το οποίο έθεσε την φωτιά. Σε ερώτηση του για την άτυχη γυναίκα ο 32χρονος ισχυρίστηκε ότι ρώτησε προηγουμένως τον ιδιοκτήτη εάν υπάρχουν άνθρωποι και του είπε "όχι". 

Η Αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης (31/01) προχώρησε στην σύλληψη του ιδιοκτήτη, Ηρακλή Ηρακλέους, ο οποίος αρνείται την οποιανδήποτε ανάμειξη και διερευνώνται οι ισχυρισμοί του, ενώ συνελήφθησαν επίσης ακόμη ένας Ελληνοκύπριος που φέρεται να είναι ο οδηγός της μοτοσυκλέτας και ο 21χρονος που φιλοξένησε τον Συρο. 

Να σημειώσουμε ότι ο 21χρονος θα κατηγορηθεί γραπτώς για παροχή ασύλου σε καταζητούμενο και θα αφεθεί ελεύθερος το απόγευμα της Παρασκευής (01/02). 

Οι τρεις κατηγορούμενοι της υπόθεσης αντιμετωπίζουν τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, φόνου εκ προμελέτης, ανθρωποκτονία, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξη κτηρίου, εμπρησμό και παραμένουν υπό οκταήμερη προσωποκράτηση και θα παρουσιαστούν εκ νέου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top