Συναντήσεις Μπαρνιέ με Κοξ, Μπάρκλεϊ και Κόρμπιν στις Βρυξέλλες

Συναντήσεις Μπαρνιέ με Κοξ, Μπάρκλεϊ και Κόρμπιν στις Βρυξέλλες

Σειρά συναντήσεων με τον Γενικό Εισαγγελέα Τζέφρυ Κοξ, τον διαπραγματευτή του ΗΒ Στέβεν Μπάρκλεϊ και τον επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν (μετά από αίτημα του ιδίου) θα έχει την Πέμπτη 21/02 ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Mισέλ Μπαρνιέ.

H πρώτη, με τον Τζ.Κόρμπιν έχει προγραμματιστεί για τις 12:30 και η επόμενη με τους Μπάρκλεϊ και Κοξ, στις 14:00 και έρχονται σε συνέχεια των συζητήσεων Μέι - Γιούνκερ χθες, προς αναζήτηση λύσεως σε σχέση με τις διασφαλίσεις της χρήσης του περίφημου backstop. Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησε από την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μ.Σχοινάς.

Η Κομισιόν κλήθηκε να τοποθετηθεί και επί της κρίσεως του Ανώτατου Βρετανικού Δικαστηρίου σε σχέση με την υποχρέωση καταβολής ενοικίων από την ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) στο Λονδίνο, μετά το Brexit. Η Κομισιόν δεν σχολιάζει την κρίση του Δικαστηρίου και παραπέμπει στον ίδιο τον ΕΜΑ, που θα χειριστεί νομικά την υπόθεση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.