ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου συνδέονται με την Αγορά

Οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου συνδέονται με την Αγορά

Πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις συνάντηση με εκπροσώπους και ιδιοκτήτες Αρχιτεκτονικών Γραφείων καθώς και Γραφείων Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Καθηγητή Παντελή Σκλιά και τον Κοσμήτορα της Σχολής Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών, Καθηγητή Σόλωνα Ξενόπουλο.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου δήλωσε: «Συνδέουμε το Πανεπιστήμιο και την φοιτητική μας κοινότητα με την αγορά εργασίας. Ενδυναμώνουμε περαιτέρω το υφιστάμενο γραφείο διασύνδεσης, ενισχύουμε την επιδοτούμενη τοποθέτηση των φοιτητών μας σε επαγγελματικούς φορείς και επιχειρήσεις, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Ενσωματώσαμε στα προγράμματα σπουδών, το μάθημα της πρακτικής άσκησης, έτσι ώστε οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μας, να είναι σε θέση να έχουν επαρκή επαγγελματικά εφόδια ακόμα και πριν την αποφοίτηση τους. Σήμερα, ένα ενεργό δίκτυο 50 επιχειρήσεων και οργανισμών ενισχύει και στηρίζει το πρόγραμμα τοποθέτησης φοιτητών του Πανεπιστημίου Νεάπολις».


Στη συζήτηση αναδείχθηκαν ζητήματα που συνδέονται με την περαιτέρω ενδυνάμωση του δικτύου των επιχειρήσεων που στηρίζουν το πρόγραμμα της τοποθέτησης φοιτητών στην Αρχιτεκτονική, ενώ συζητήθηκαν και θέματα βελτίωσης της ποιότητας του προγράμματος. Εντυπωσιακός είναι τόσο ο αριθμός των επιχειρήσεων που απορρόφησαν φοιτητές του προγράμματος πτυχίου της Αρχιτεκτονικής όσο και το γεγονός ότι αρκετοί έχουν ήδη συμφωνήσει την εργοδότησή τους, γεγονός που καταδεικνύει την υψηλή στάθμη της ποιότητας σπουδών . Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ποιότητα των φοιτητών και των σπουδών Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν τη συνεργασία και τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.
Κατά την συνάντηση, ο κοσμήτορας της Σχολής Καθηγητής Σόλων Ξενόπουλος, ευχαρίστησε από την πλευρά του τους εκπροσώπους των γραφείων για την συμβολή τους στις εκπαιδευτικές διαδικασίες της Σχολής. Εξέφρασε μάλιστα την προσωπική του αγωνία ως προς την ποιότητα και το επίπεδο των φοιτητών και των αποφοίτων της Σχολής, και γι’ αυτό θεωρεί εξαιρετικής σημασίας τις εντυπώσεις των εκπροσώπων των γραφείων από την επαφή τους με τα παιδιά αυτά. Επίσης ανέφερε, ότι, επειδή είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται στο Πρόγραμμα της Αρχιτεκτονικής αυτή η δράση, πιστεύει ότι οποιαδήποτε σχόλια τους, ή εισηγήσεις θα βοηθήσουν σημαντικά σε πιθανό εμπλουτισμό τόσο του ιδιαίτερου αυτού μαθήματος, όσο και του Προγράμματος γενικότερα.


Η σύνδεση του Πανεπιστημίου Νεάπολις και του προγράμματος της Αρχιτεκτονικής με την αγορά εργασίας είναι πραγματικότητα, ενδυναμώνεται και στηρίζεται σε στέρεα θεμέλια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top