ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του ΟΑΥ για το 2019

Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του ΟΑΥ για το 2019

Με 41 ψήφους υπέρ και μια αποχή υπερψηφίστηκε σε νόμο ο Προϋπολογισμός του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας του 2019, ο οποίος προβλέπει έσοδα ύψους €437.761.593 και δαπάνες ύψους €394.791.600.

Ο Προϋπολογισμός ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Προηγουμένως υπερψηφίστηκε ομόφωνα τροπολογία που πρότεινε ο ΔΗΣΥ με την οποία δεσμεύτηκε το κονδύλι που αφορά τα ασφάλιστρα, για ασφάλιση του προσωπικού του οργανισμού σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Δεσμεύτηκε επίσης μετά από τροπολογία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ποσό 179.581 ευρώ που προορίζεται να καλύψει εφάπαξ φιλοδώρημα στον τέως Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού, ο οποίος αποχώρησε στις 30/11/2014.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία για το θέμα εκκρεμεί δικαστική διαδικασία και σύμφωνα με τον ΟΑΥ και το Υπουργείο Υγείας αναμένεται γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία. Το κονδύλι παραμένει δεσμευμένο από το 2015. Η τροπολογία υπερψηφίστηκε με 44 ψήφους υπέρ και μια αποχή.

Επίσης ομόφωνα τέθηκε σημείωση, μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ των κομμάτων, με βάση την οποία για σειρά κονδυλίων που επρόκειτο να σταυρωθούν με εισήγηση της ΕΔΕΚ, αντί για σταύρωμα να ενημερώνεται για τις σχετικές δαπάνες κάθε 3 μήνες η Βουλή.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top