ΔΙΕΘΝΗ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Παραίτηση προανήγγειλε η Τερέζα Μέι

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Παραίτηση προανήγγειλε η Τερέζα Μέι

Έτοιμη να παραιτηθεί πριν από τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων για τη μελλοντική σχέση με την ΕΕ εφόσον η συμφωνία για τους όρους του Brexit εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων σε μια τρίτη απόπειρα, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών.

 


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η κα Μέι κάλεσε τους βουλευτές της να υπερψηφίσουν τη συμφωνία, αποδεχόμενη την προτροπή πολλών εξ αυτών να προαναγγείλει την παραίτησή της ως όρο για να παράσχουν τη στήριξή τους στη Συμφωνία Αποχώρησης, που περιλαμβάνει το αμφιλεγόμενο backstop.

Νωρίτερα η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι εκτάκτως η Βουλή θα συνεδριάσει αυτή την Παρασκευή, με τους περισσότερους σχολιαστές να εκτιμούν ότι αυτή θα είναι η μέρα για την τρίτη ουσιώδη ψηφοφορία επί της συμφωνίας με την ΕΕ.

Ήδη η κα Μέι είχε κερδίσει την υποστήριξη τουλάχιστον δέκα Συντηρητικών ευρωσκεπτικιστών που είχαν δηλώσει ότι θα στηρίξουν τη συμφωνία προκειμένου να αποφευχθεί ένα μαλακό Brexit ή η ματαίωση του Brexit.

Κρίσιμη θεωρείται η στάση των δέκα βουλευτών του βορειοιρλανδικού DUP, που αναμένεται να προβούν σε δήλωση εντός της ημέρας.

Σε περίπτωση που η συμφωνία όντως επανέλθει στη Βουλή την Παρασκευή και αυτή τη φορά επικυρωθεί, τότε καθίσταται ανούσια η διαδικασία των ενδεικτικών ψηφοφοριών που θεωρητικά θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.

Παράλληλα, αυτομάτως η ημερομηνία του Brexit μετατίθεται για τις 22 Μαΐου, σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top