ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσογλου: Η συμφωνία της Τουρκίας με τη Ρωσία για τους S400 ισχύει

Τσαβούσογλου: Η συμφωνία της Τουρκίας με τη Ρωσία για τους S400 ισχύει

Η συμφωνία της Τουρκίας με τη Ρωσία για τους S400 ισχύει, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και πρόσθεσε ότι είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο μια τρίτη χώρα να εναντιώνεται στη συμφωνία δύο κρατών.


Στη κοινή συνέντευξή του με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η Τουρκία είχε ανάγκη από αντιαεροπορικό σύστημα και έκανε διαπραγματεύσεις με αρκετές χώρες. “Κάποιες χώρες δεν ήθελαν να δώσουν, δεν μπορούσαν να δώσουν. Με τη Ρωσία υπογράψαμε συμφωνία. Τώρα συζητάμε πότε θα γίνει η παράδοση και ποιες είναι οι προσδοκίες. Ως αρχή είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο μια τρίτη χώρα να εναντιώνεται στην συμφωνία μεταξύ δύο χωρών. Εμείς αυτή τη συμφωνία την κάναμε με τη Ρωσία και είμαστε δεσμευμένοι. Δεν είναι για να τα πουλήσουμε σε τρίτη χώρα, τα πήραμε για τις δικές μας ανάγκες”, είπε.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ακόμη για τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F35 ότι η Τουρκία είναι εκ των συμπαραγωγών χωρών και ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. "Κι εδώ υπάρχει δίκαιο. Από τις ΗΠΑ έρχονται αντικρουόμενες δηλώσεις. Υπάρχουν οι καταγραφές από αυτά που είπε ο κ. Τραμπ στον Πρόεδρό μας. Υπάρχει μια πραγματικότητα ότι η Τουρκία υπέγραψε μια συμφωνία για τους S400 με τη Ρωσία και αυτή η συμφωνία ισχύει”, ανέφερε. 
 
(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΒΑ)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top