ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιδιαίτερα σημαντική η στήριξη της ΔΣΟ, σημειώνει ο Πρόεδρος της Βουλής

Ιδιαίτερα σημαντική η στήριξη της ΔΣΟ, σημειώνει ο Πρόεδρος της Βουλής

Ιδιαίτερα σημαντική, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης τη διαχρονική στήριξη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) στον αγώνα της Κύπρου για δικαίωση.


O κ. Συλλούρης μιλούσε μετά από συνάντηση σήμερα στη Βουλή με τα Μέλη της Διεθνούς Γραμματείας, τους Προέδρους και Εισηγητές των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), που πραγματοποιεί διήμερη συνεδρίαση στη Λεμεσό, σε συνδιοργάνωση με τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
 
Η στήριξη αυτή, είπε, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Τουρκία συνεχίζει να εξαπολύει απειλές και να προβαίνει σε απαράδεκτες παρεμβάσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής.
 
Ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε επίσης τα μέλη της Συνέλευσης για τις τριμερείς συνεργασίες που προωθούν Κύπρος και Ελλάδα με χώρες της περιοχής, καθώς και για την πρωτοβουλία της Βουλής των Αντιπροσώπων για εγκαθίδρυση στην Κύπρο ενός Κέντρου Συνεργασίας Μέσης Ανατολής.
 
Ο Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ, Έλληνας βουλευτής,  Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Ρώσος βουλευτής,  Sergei Gavrilov μιλώντας εκ μέρους των συνέδρων, επαναβεβαίωσαν τη στήριξη της ΔΣΟ στην Κύπρο, σημειώνοντας πως η Συνέλευση υψώνει διαχρονικά δημόσια τη φωνή της υπέρ του δοκιμαζόμενου κυπριακού λαού, χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο κοινοβουλευτικό μέσο, περιλαμβανομένων σχετικών ψηφισμάτων και άλλων αποφάσεών της.
 
Οι κ. Μιχαηλίδης και Gavrilov εξήραν επίσης την ουσιαστική και εποικοδομητική συμβολή των Κυπρίων βουλευτών στο έργο της ΔΣΟ. Ευχαρίστησαν, τέλος, τον Πρόεδρο της Βουλής για τη στάση και τον ρόλο του στις ευρύτερες προσπάθειες για εδραίωση της ειρήνης και σταθερότητας στη δοκιμαζόμενη περιοχή της Μέσης Ανατολής.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top