ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεχωριστές συναντήσεις Λουτ με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Ξεχωριστές συναντήσεις Λουτ με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Στην Κύπρο φθάνει το Σάββατο (06/04), η Ειδική Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, για ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. 

Αρχικά η κα. Λουτ θα συναντηθεί την Κυριακή (07/04) στις 10:00 το πρωί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στην συνέχεια στις 2:30 το μεσημέρι αναμένεται να συναντηθεί με τον Μουσταφά Ακκιντζί. 

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο ΚΥΠΕ ότι επιδίωξη του Προέδρου κατά την συνάντηση με την Τζέιν Χολ Λουτ είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και τα πράγματα να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να επαναλάβει την εισήγηση για κοινή συνάντηση των τριών, τονίζοντας την ανάγκη να επισπευσθεί η συνομολόγηση των όρων αναφοράς και να καταστεί η διαδικασία πιο παραγωγική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ζητήσει εν νέου η τουρκοκυπριακή πλευρά να τοποθετηθεί γραπτώς για όλα τα θέματα του Πλαισίου Γκουτέρες, έστω και υπό αίρεση, όπως είχε πράξει και ο ίδιος. Αναμένεται, ακόμη, να επαναλάβει στην απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα ότι οι όροι αναφοράς πρέπει να αφορούν το σύνολο των διαπραγματεύσεων και όλα τα θέματα, όπως καταγράφονται στο πλαίσιο Γκουτέρες, παρά την τουρκική επιμονή μόνο για το θέμα της πολιτικής ισότητας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top