ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το πρόβλημα των εξαρτησιογόνων ουσιών σε εκδήλωση στην Πάφο

Το πρόβλημα των εξαρτησιογόνων ουσιών σε εκδήλωση στην Πάφο

Η αγωνία αλλά και το όραμα  για αλλαγή των δεδομένων σε σχέση με το θέμα των εξαρτησιογόνων ουσιών τέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης που διοργάνωσε το εθελοντικό Σωματείο «Ναι στην Ζωή» το απόγευμα του Σαββάτου (06/04) στην παρουσία του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, εκπαιδευτικών, μαθητών, Βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής αυτοδιοίκησης.


Μιλώντας στην εκδήλωση εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης του Γραφείου Παιδείας στην Πάφο αφού αναφέρθηκε στην προσφορά του Σωματείου και στους ανιδιοτελείς στόχους του, είπε πως το Υπουργείο Παιδείας έχει ως πρωταρχική επιδίωξη τη δημιουργία ενός δημοκρατικού σχολείου, όπου το κάθε παιδί θα έχει την δυνατότητα, πέρα από την απόκτηση γνώσεων, να αναπτυχθεί ολοκληρωμένα και να οικοδομήσει σχέσεις που θα στηρίζονται στην ειλικρινή επικοινωνία και το ηθικό όφελος, τόσο με τους εκπαιδευτικούς του όσο και με τους συνομήλικους του.

Είπε πως στις μέρες μας οι κίνδυνοι από το φαινόμενο της εξάρτησης έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ ταυτόχρονα έχουν αναδυθεί νέες μορφές εξάρτησης, κάποιες από τις οποίες δυστυχώς στοχεύουν, όπως ανέφερε, σε ακόμη πιο μικρές ηλικίες. Διαπιστώνουμε συνέχισε, ότι παρασκευάζονται συνεχώς νέα είδη χημικών ναρκωτικών ουσιών, τα οποία προκαλούν γρήγορο και έντονο εθισμό, επιφέροντας σοβαρές βλάβες στην υγεία των χρηστών. 

Επιπρόσθετα εκτίμησε πως αποτελεί ανάγκη όσον αφορά τα θέματα εξαρτήσεων, η Πολιτεία και οι οργανωμένοι φορείς της κοινωνίας να αναζητήσουν και να διερευνήσουν τις παραμέτρους που οδηγούν τα άτομα στις εξαρτήσεις και να αναδείξουν παράλληλα αποτελεσματικές μεθόδους καταστολής του φαινομένου, προβαίνοντας σε στοχευμένες δράσεις και πρακτικές. 

Σε χαιρετισμό της η Στέλλα Σπύρου Πρόεδρος του Σωματείου « Ναι στην Ζωή» αναφέρθηκε στο παγκόσμιο φαινόμενο της έξαρσης και της διακίνησης των εξαρτησιογόνων ουσιών σημειώνοντας πως είναι ο μεγαλύτερος πόλεμος όλων των εποχών και πως κανένας πόλεμος δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτόν.

Εκ μέρους του Δημάρχου Πάφου μίλησε ο Δημοτικός σύμβουλος Λίνος Τσοκάς ο οποίος ανέφερε πως οι καταστροφικές συνέπειες από την διάδοση και χρήση των εξαρτησιογόνων  ουσιών έχουν επανειλημμένα συζητηθεί και έντονα αναλυθεί. Αυτή την στιγμή συνέχισε το ζητούμενο δεν είναι η θεωρητική προσέγγιση του προβλήματος αλλά η λήψη άμεσων πρακτικών και δραστικών μέτρων που θα οδηγήσουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του ολέθριου αυτού φαινομένου. Πρόσθεσε μάλιστα πως ο Δήμος Πάφου συλλαμβάνοντας τα μηνύματα των καιρών δηλώνει δυναμικά παρών στον αγώνα αυτό και εκφράζει με κατηγορηματικό τρόπο την αποφασιστικότητα του να συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του για να κερδηθεί η μάχη της ελπίδας και της ζωή.  

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του Σωματείου Χρίστος Μαυρέσιης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς του Σωματείου ώστε να  αποφασίσει το ΥΠΠ να αναβαθμίσει το μάθημα Αγωγή Ζωής που διδάσκεται στη Δημοτική Εκπαίδευση και όπως αυτό εμπλουτιστεί με μαθήματα που αφορούν τις ουσίες εξάρτησης. Όμως για τη σωστότερη διδασκαλία του μαθήματος πρέπει να κληθούν και εξωτερικοί έμπειροι συνεργάτες, για να μιλήσουν στα παιδιά ή τουλάχιστον να τύχουν υποχρεωτικής επιμόρφωσης περί του θέματος όλοι οι διδάσκοντες το εν λόγω μάθημα, συμπλήρωσε.

Η εκδήλωση  η οποία περιλάμβανε  και τη 1η Γενική Συνέλευση του Σωματείου «Ναι στην Ζωή» ξεκίνησε με θεατρικό δρώμενο με αντικείμενο τα ναρκωτικά και τις συνέπειες τους. Επίσης αναγνώστηκαν από την θεατρολόγο Βαλεντίνα Πολυκάρπου αποσπάσματα γράμματος μιας 18χρονης τοξικομανούς μαθήτριας για το γολγοθά που βίωσε αλλά και για την μετέπειτα νοσηλεία της σε κλινική . 

Στην 1η  συνέλευση του Σωματείου παρουσιάστηκε  ο απολογισμός των δράσεων  από την ημέρα ίδρυσης του Σωματείου αλλά και ο προγραμματισμός των  μελλοντικών του  σχεδίων. 

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΗΦ) 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top