ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του παρουσίασε στη Λεμεσό η 'Συμμαχία - Οικολόγοι'

Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του παρουσίασε στη Λεμεσό η 'Συμμαχία - Οικολόγοι'

Νίκη των πολιτών θα είναι η εκλογή ενός υποψήφιου ευρωβουλευτή του συνδυασμού "Συμμαχία - Οικολόγοι" , ανέφεραν το βράδυ της Τετάρτης 10/4 οι Πρόεδροι του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών και της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης και Γιώργος Λιλλήκας.

 
Στο πλαίσιο παρουσίασης των έξι υποψήφιων ευρωβουλευτών του συνδυασμού, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, ο Γιώργος Περδίκης ανέφερε πως  κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν το δίλημμα της επιλογής, "είτε των κατεστημένων και παραδοσιακών κομμάτων, που τα έχουμε δοκιμάσει, τα κόμματα που ευθύνονται και για τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, της οικονομίας, της κατάρρευσης του Συνεργατισμού, είτε αυτού που τάχα παρουσιάζεται ως εναλλακτικό και που δεν είναι, γιατί πίσω του κρύβεται μια ιστορία που ευθύνεται για την καταστροφή της Κύπρου".
 
"Είναι οι άνθρωποι που οραματίζονται να εφαρμόσουν στην Κύπρο εκείνα τα καθεστώτα που αιματοκύλησαν την Ευρώπη τη δεκαετία του 40`, τα νεοναζιστικά κόμματα, τα ακροφασιστικά κόμματα, τα ακραία δεξιά κόμματα", ανέφερε και διερωτήθηκε αν θα αφήσουμε να εκπροσωπείται η Κύπρος από έναν εκπρόσωπο "αυτής της μαύρης, αιματηρής για την Κύπρο και για την Ευρώπη ιδεολογίας".
 
Σημείωσε δε ότι, "σε μια εποχή που επικρατεί η κομματική και πολιτική αλαζονεία, σε μια εποχή που κάθε ηγέτης και κάθε πρόεδρος νομίζει ότι τα ξέρει όλα και θέλει να ακολουθείται από υπηκόους, πιστούς, οπαδούς και ψηφοφόρους, εμείς, τα δυο Κινήματα, αποδεικνύουμε ότι σημασία για την Κύπρο μας δεν έχει το εγώ, σημασία έχει το εμείς, σημασία έχουν οι πολίτες".
 
"Σε αυτό το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν έχουμε πολλές επιλογές για να τις χαραμίσουμε. Και οι έξι πρέπει να είναι άριστοι, κι εμείς μπορούμε να έχουμε τον καλύτερο ευρωβουλευτή και εκπρόσωπο του κυπριακού λαού", συμπλήρωσε.
 
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λιλλήκας είπε πως στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να σταλεί ένας ευρωβουλευτής "που θα είναι πραγματικά η φωνή των πολιτών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο".
 
"Η Ευρώπη έχασε, δυστυχώς, τον προσανατολισμό της, όμως με τις αποφάσεις της επηρεάζει τη ζωή μας, γι αυτό έχει τεράστια σημασία, απέναντι σε κάποιες δυνάμεις που στρέφουν την Ευρώπη προς τα μονοπώλια, να στείλουμε έναν ευρωβουλευτή, ο οποίος να είναι διεκδικητικός, μαχητικός, αγωνιστής, αλλά θα αγωνίζεται με έναν και μοναδικό στόχο, να εξυπηρετεί την Κύπρο και τους πολίτες", ανέφερε.
 
Σε αυτές τις εκλογές, συνέχισε ο κ.Λιλλήκας, θα αναμετρηθεί το κατεστημένο, με τις δυνάμεις που επιδιώκουν τον εκσυγχρονισμό, που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του Κύπριου πολίτη στην καθημερινότητα του και τόνισε ότι τα δυο Κινήματα έχουν "το μέτωπο τους καθαρό".
 
Τόσο η Συμμαχία Πολιτών όσο και οι Οικολόγοι Συνεργασία Πολιτών, δεν έχουν καμία ευθύνη για τα όσα δεινά υποφέρει ο τόπος και οι Κύπριοι πολίτες, είπε και πρόσθεσε "δεν έχουμε κανένα στέλεχος μας που να φιλοξενείται στις Κεντρικές Φυλακές για σκάνδαλα. Δεν έχουμε εμπλακεί ως κόμματα σε κανένα από αυτά τα σκάνδαλα".
 
"Εμείς τα θέλουμε όλα στο φως, γι αυτό σήμερα, με επιστολή μας, καλέσαμε τον Πρόεδρο της Βουλής να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που είχαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ψήφιζαν γι αυτά στη Βουλή", συμπλήρωσε.
 
Κάλεσε, επίσης, όλους να μπουν στον αγώνα, μαζί με τους έξι υποψήφιους ευρωβουλευτές, ώστε τον Μάιο "να γιορτάσει ο κυπριακός λαός, έχοντας έναν εκπρόσωπο των πολιτών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο".
 
Τόσο ο κ.Περδίκης, όσο και ο κ.Λιλλήκας υπογράμμισαν πως οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν και να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και ότι η αποχή δεν είναι επιλογή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top