Οι φυσικές καταστροφές στη νοτιοδυτική Κίνα επηρέασαν πάνω από 110.000 ανθρώπους

Οι φυσικές καταστροφές στη νοτιοδυτική Κίνα επηρέασαν πάνω από 110.000 ανθρώπους

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 110.000 επηρεάστηκαν από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Από τον Ιανουάριο, η επαρχία έχει πληγεί κυρίως από σεισμούς, σφοδρές χαλαζοπτώσεις, πλημμύρες, δασικές πυρκαγιές και κατολισθήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα πάνω από 100 άνθρωποι να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με την τοπική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Πλήττοντας σπίτια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, οι φυσικές καταστροφές προκάλεσαν άμεσες οικονομικές ζημίες 133 εκατ. γιουάν (19,8 εκατ. δολαρίων). Η τοπική κυβέρνηση έχει διαθέσει πάνω από 340 εκατ. γιουάν για να καλύψει τις βασικές ανάγκες των πληγέντων.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνεχίζεται ο διάλογος για την ΑΤΑ – Μετά τους εργοδότες βλέπει τις συντεχνίες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συνεχίζεται ο διάλογος για την ΑΤΑ – Μετά τους εργοδότες βλέπει τις συντεχνίες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Σε συνέχεια της κρίσιμης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης είχε διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των εργοδοτικών οργανώσεων, στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.