ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ: Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ: Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένας από τους πολλούς πυροσβέστες που «πάλεψαν» με τις φλόγες για να σώσουν ό,τι σώζεται από τον ναό της Παναγίας των Παρισίων, τραυματίστηκε σοβαρά.

Τον σοβαρό τραυματισμό του πυροσβέστη επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι, χωρίς ωστόσο να γίνονται γνωστές λεπτομέρειες για τον τρόπο που τραυματίστηκε και για την κατάσταση της υγείας του.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, η φωτιά που μαινόταν στον καθεδρικό ναό – σύμβολο της Γαλλίας έχει τεθεί υπό έλεγχο και αναμένεται οι αρμόδιες υπηρεσίες να διεξάγουν έρευνα ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Οι πρώτες φωτογραφίες  από το εσωτερικό του ναού, αποτυπώνουν το μέγεθος των ζημιών που έχει υποστεί αν και σε καμία περίπτωση δεν είναι αμελητέα η διάσωση του κτίσματός της εν συνόλω, αλλά και των ιστορικών κειμηλίων που φυλάσσονται στους χώρους της.

Αν και αναμένεται επίσημη επιβεβαίωση, εκτιμάται ότι στοιχεία της κατασκευής όπως τα χαρακτηριστικά κυκλικά παράθυρα με τις ζωγραφικές διακοσμήσεις (βιτρό) έχουν γλυτώσει.

Σημειώνεται ότι Γάλλοι αστυνομικοί και πυροσβέστες σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να καταφέρουν να μεταφέρουν έγκαιρα έξω από την Παναγία των Παρισίων τα έργα τέχνης που κοσμούν για αιώνες την Παναγία των Παρισίων, καθώς πρόκειται για ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα, τα οποία αποτελούν σημαντικό κομμάτι της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE