ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Πάφου ήταν «ξέφραγο αμπέλι», λέει ο εσωτερικός ελεγκτής του στην υπόθεση των πινακίδων

Ο Δήμος Πάφου ήταν «ξέφραγο αμπέλι», λέει ο εσωτερικός ελεγκτής του στην υπόθεση των πινακίδων

Ο εσωτερικός ελεγκτής του Δήμου Πάφου Ιωάννης Χατζηπαναγιωτου περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση  που επικρατούσε στο Δήμο Πάφου ιδιαίτερα την περίοδο 2006 με 2011, περίοδο κατά την οποία εξετάζονται σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο οδοσήμανσης του Δήμου.


Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου συνεχίστηκε η αντεξέταση του εσωτερικού ελεγκτή του Δήμου, μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση των πινακίδων με κατηγορούμενες δυο ιδιωτικές εταιρείες κατασκευής πινακίδων που συνεργάζονταν με το Δήμο, τους διευθυντές τους και ένα πρώην υπάλληλο του Δήμου Πάφου που ήταν ο υπεύθυνος του συγκεκριμένου κλάδου.  

Ο εσωτερικός ελεγκτής του Δήμου αποκάλεσε «ξέφραγο αμπέλι» τη διαδικασία παραγγελιών του Δήμου, και στο τμήμα αυτό, κατά την επίδικη περίοδο, αφού σύμφωνα με τον ίδιο ουσιαστικά δεν υπήρχε συγκροτημένος μηχανισμός ελέγχου των παραγγελιών και των πληρωμών.

Πλέον, επεσήμανε, εφαρμόζονται διαδικασίες και έχουν ληφθεί μέτρα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης μιας εκ των εταιρειών και του διευθυντή της Αλέξανδρος Αλεξάνδρου που αντεξέτασε σήμερα τον κ. Χατζηπαναγιωτου υπέβαλε την θέση στον μάρτυρα ότι κατασκευάζει μαρτυρία και ότι προσπαθεί να εφεύρει στοιχεία για να ενοχοποιήσει τους πελάτες του.

Ο κ. Αλεξάνδρου αμφισβήτησε επίσης την ποιότητα της έρευνας που διεξήγαγε ο εσωτερικός ελεγκτής βάση τις οποίας έγινε και η καταγγελία στην αστυνομία.

Ο μάρτυρας απέρριψε τις θέσεις αυτές τονίζοντας ότι παρουσιάζει στο δικαστήριο όλα όσα έχει εντοπίσει τα οποία βασίζονται σε έγγραφα μέσα από τα οποία διαφαίνεται ότι ο Δήμος πλήρωσε για την κατασκευή πινακίδων που δεν χρειαζόταν, πλήρωσε για πινακίδες που κατασκεύασαν και τοποθέτησαν τα δημόσια έργα και πλήρωσε πινακίδες μεγαλύτερων διαστάσεων ή κατασκευασμένες από άλλα υλικά από αυτές που τελικά κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν.

Η αντεξέταση του κ.Χατζηπαναγιωτου από τον κ.Αλεξανδρου θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top