Ο Δήμος Λευκωσίας εκφράζει λύπη για κατάρρευση μέρους των τειχών στα κατεχόμενα

Ο Δήμος Λευκωσίας εκφράζει λύπη για κατάρρευση μέρους των τειχών στα κατεχόμενα

Είναι με λύπη που έχουμε διαπιστώσει ότι ένα ακόμη τμήμα των ενετικών τειχών της Λευκωσίας, το οποίο βρίσκεται στην κατεχόμενη περιοχή της πόλης, έχει καταρρεύσει, ανακοίνωσε ο Δήμος Λευκωσίας αναφερόμενος στο συμβάν.

Στη λακωνική ανακοίνωση προσθέτει πως δεδομένης της αδυναμίας πρόσβασης για επιδιόρθωση και συντήρηση του τείχους, ο Δήμος Λευκωσίας έχει ενημερώσει σχετικά όλες τις αρμόδιες Αρχές για την άμεση λήψη μέτρων.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον Ε/κ Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Τάκη Χατζηδημητρίου, στο σημείο έχουν σπεύσει τεχνικοί και κάνουν μελέτες, ενώ μαζί με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) έχει ξεκινήσει και η διαδικασία προκήρυξης προσφορών για την αναστήλωση.

«Δίνεται απόλυτη προτεραιότητα στο έργο. Κάνουμε περικοπές από άλλα έργα της Τεχνικής Επιτροπής για να χρηματοδοτήσουμε την αναστήλωση» δήλωσε νωρίτερα ο κ. Χατζηδημητρίου στο ΚΥΠΕ. Πρόσθεσε ότι βάσει προκαταρκτικών εκτιμήσεων, το κόστος αναμένεται να ανέλθει στις 100 χιλ. ευρώ.

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, η Πρώτη Κυρία προχώρησε σε δημόσια δήλωση, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από την προεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE