ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άρσεναλ, να η ευκαιρία σου! Τα αποτελέσματα και τα ζευγάρια των ημιτελικών

Άρσεναλ, να η ευκαιρία σου!  Τα αποτελέσματα και τα ζευγάρια των ημιτελικών

Η Άρσεναλ επικράτησε και στην Ιταλία της Νάπολι (1-0) προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου θα συναντήσει τη Βαλένθια και θα έχει την μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει σε έναν ευρωπαϊκό τελικό μετά από 13 χρόνια. Μεγάλη πρόκριση και για την Άινχτραχτ, 2-0 την Μπενφίκα στη Φρανκφούρτη. Πρόκριση με δύο νίκες για τις «νυχτερίδες» (2-0) και την Τσέλσι (4-3). Οι Άγγλοι θα αντιμετωπίσουν τους Γερμανούς ένα βήμα πριν τον τελικό.

Νάπολι – Άρσεναλ 0-1 

Έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως φέτος μπορεί να είναι η χρονιά της. Η Άρσεναλ του Ουνάι Έμερι απέδειξε και μέσα στο Σαν Πάολο πως είναι ικανή για την υπέρβαση και επικρατώντας με 1-0 της Νάπολι προκρίθηκε στην τετράδα του Γιουρόπα Λιγκ όπου θα συναντήσει τη Βαλένθια.

Εξ΄αρχής το έργο της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι ήταν πολύ δύσκολο μετά την ήττα της με 2-0 την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο. Θα έλεγε κανείς πως για να έχει ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης θα έπρεπε να διατηρήσει την εστία της ανέπαφη. Αυτές, λοιπόν, έσβησαν στο υπέροχο τέρμα του Λακαζέτ στο 36’ και το παιχνίδι από εκείνο το σημείο και μετά έμοιαζε τυπική διαδικασία.

Η Νάπολι μπήκε πιο δυνατά στο ματς και έψαξε το γκολ, όμως στο 17’ ο Καγιεχόν είδε τον Τσεχ να σταματά με τα πόδια το σουτ που επιχείρησε μετά την υπέροχη μπαλιά του Κουλιμπαλί. Έτσι, φτάσαμε στο 36’ όταν ο Αλεξάντερ Λακαζέτ με μία ονειρεμένη απευθείας εκτέλεση φάουλ άφησε «άγαλμα» τον τερματοφύλακα των Ιταλών και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Άρσεναλ να χάνει τεράστια ευκαιρία για να διευρύνει το προβάδισμά της όταν στο 47’ ο Ομπαμεγιάνγκ βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος απέναντι στον Μερέτ όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει. Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι αποτέλεσε έναν μονόλογο από πλευράς γηπεδούχων που με τα ποσοστά κατοχής της μπάλας να φτάνουν ακόμα και το 67% υπέρ των παρτενοπέι.

Παρ’ όλα αυτά, όλα έδειχναν να έχουν κριθεί με τις εκφράσεις των παικτών της Νάπολι να το μαρτυρούν με τον πιο πειστικό τρόπο. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους κανονιέρηδες να πανηγυρίζουν την πρόκριση τους στα ημιτελικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκεί όπου θα κοντραριστούν με την Βαλένθια. Σημειώνεται πως οι Λονδρέζοι ψάχνουν την επιστροφή τους σε έναν τελικό Κυπέλλου Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 2006 και τον χαμένο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπαρτσελόνα.

Άιντραχτ – Μπενφίκα 2-0

Στη Γερμανία η Άιντραχτ υποδέχθηκε την Μπενφίκα των Βλαχοδήμου και Σάμαρη και κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 ανατρέποντας το εις βάρος της 4-2 από το πρώτο ματς στη Λισαβόνα και παίρνοντας το εισιτήριο για την τετράδα του θεσμού. Η Άιντραχτ ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους περιορίζοντας την Μπενφίκα σε έναν παθητικό ρόλο. Η υπεροχή αυτή των Γερμανών απέφερε καρπούς στο 37’ όταν ο Ρέμπιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα παίρνοντας το ριμπάουντ από το σουτ του Γκατσίνοβιτς που σταμάτησε στο δοκάρι του Βλαχοδήμου. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί πως ο Κροάτης ήταν εκτεθειμένος και το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει.

Ενδεικτικό, ωστόσο, της εικόνας της αναμέτρησης ήταν πως οι Πορτογάλοι ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο χωρίς τελική εστία στην γερμανική εστία. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στην επανάληψη ψάχνοντας, βεβαίως, το γκολ που θα τους έδινε σκορ πρόκρισης. Τελικώς, το βρήκαν στο 67’ με τον Ρόντε και καταφέρνοντας ως το φινάλε να κρατήσουν αυτό το αποτέλεσμα το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή τους βρήκε να πανηγυρίζουν μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Στον ημιτελικό θα βρουν απέναντί τους την Τσέλσι σε ένα πολύ σπουδαίο ζευγάρι, ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα.

Βαλένθια – Βιγιαρεάλ 2-0

Η Βαλένθια μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και μόλις στο 10ο λεπτό απείλησε την εστία της Βιγιαρεάλ. Ο Παρέχο λοιπόν εξαπέλυσε μία βολίδα, αλλά ο τερματοφύλακας της Βιγιαρεάλ Φερνάντεζ αποσόβησε το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Λατόρε πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και μ΄ ένα πανέμορφο πλασέ στη κίνηση έκανε το 1-0.

Η Βαλένθια ένα λεπτό αργότερα απείλησε και πάλι με τον Γκαμέιρο να παίρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του να περνάει μόλις δίπλα από το δοκάρι του Φερνάντεζ. Η κατοχή γενικότερα ήταν ισορροπημένη στο πρώτο ημίχρονο, με την Βιγιαρεάλ όμως να είναι τελείως άστοχη και ουσιαστικά να μην απειλεί την εστία των γηπεδούχων. Αυτό συνέβη στο 40ο λεπτό του αγώνα με την κεφαλιά του Μορένο να είναι αδύναμη, παρότι βρισκόταν σε ευνοϊκή θέση για γκολ.

Δύο λεπτά αργότερα η Βαλένθια έφτασε μία ανάσα από το 2-0, με το σουτ του Γκαμέιρο να διώχνει τελευταία στιγμή η άμυνα της Βιγιαρεάλ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Βαλένθια να προηγείται με 1-0 και ουσιαστικά το δεύτερο να αποτελεί τυπική διαδικασία, μιας και όλα είχαν κριθεί.

Με την έναρξη του δεύτερου και τελευταίο κομματιού του αγώνα η Βιγιαρεάλ απείλησε με τον Αλφόνσο να κάνει μία ωραία προσπάθεια, αλλά το σουτ κατέληξε την αγκαλιά του Νέτο.

Στο 54΄ο Παρέχο εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος και κατέληξε στα δίχτυα του Φερνάντεζ.

Στη συνέχεια η Βιγιαρεάλ απείλησε με ένα – δύο σουτ αλλά το σκορ έμεινε ίδιο και έτσι η Βαλένθια προκρίθηκε στα ημιτελικά , όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Άρσεναλ.

Τσέλσι – Σλάβια Πράγας 4-3

Η Τσέλσι ήταν αποφασισμένη από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να πετύχει ένα γκολ, ώστε να μην δώσει καν το δικαίωμα στη Σλάβια Πράγας να ελπίζει σε πρόκριση.

Έτσι μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα ο Πέδρο μ΄ένα υποδειγματικό τελείωμα (κρέμασε τον τερματοφύλακα της Σλάβια) έκανε το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Πέδρο έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0, με το σουτ του να βρίσκει στο δοκάρι της εστίας, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Ντέλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Τσέλσι ήταν καταιγιστική και μόλις στο 17ο λεπτό το σκορ ήταν το 3-0. Συγκεκριμένα η Τσέλσι έφυγε στην αντεπίθεση με τον Πέδρο να δίνει την μπάλα στο Ζιρού, ο οποίος δεν αστόχησε σε κενή εστία.

Επτά λεπτά αργότερα η Σλάβια έδειξε ότι έχει… παλμό. Για την ακρίβεια, ο Σούτσεκ μετά από εκτέλεση κόρνερ, έκανε μία υπέροχη κεφαλιά και μείωσε σε 3-1 στο 26ο λεπτό του αγώνα.

Δεν πέρασε ένα λεπτό και η Τσέλσι σκόραρε και πάλι με τον Πέδρο να εκμεταλλεύεται την αναταραχή στην άμυνα της Σλάβια Πράγας και να κάνει το 4-1.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 4-1 και τη νίκη της Τσέλσι να «αχνοφαίνεται» επιβλητική.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου η Σλάβια Πράγας εμφάνισε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Για την ακρίβεια στο 51ο λεπτό του αγώνα ο Σέβτσικ με υπέροχο σουτ μείωσε σε 4-2, δείχνοντας ότι η Σλάβια δεν έχει παρατήσει το ματς.

Η Σλάβια δεν σταμάτησε εκεί και μόλις 4 λεπτά αργότερα ο Σέβτσικ με νέα απίθανη γκολάρα έκανε το 4-3 και έβαλε «φωτιά» στο ματς.

Στην συνέχεια η Τσέλσι ισορρόπησε το παιχνίδι , «πάγωσε» τον ρυθμό και το σκορ έμεινε στο 4-3. Στα ημιτελικά η Τσέλσι θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Άιντραχτ.

Πηγή: Sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top