ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαραλαμπίδου: «Τρομοκρατία και εξτρεμιστικές ιδεολογίες πρέπει να κτυπηθούν στη ρίζα τους»

Χαραλαμπίδου: «Τρομοκρατία και εξτρεμιστικές ιδεολογίες πρέπει να κτυπηθούν στη ρίζα τους»

Η τρομοκρατία και οι εξτρεμιστικές ιδεολογίες πρέπει να χτυπηθούν στη ρίζα τους, ανέφερε η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου, μιλώντας υπό την ιδιότητα της επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κ.Σ. ΟΑΣΕ στις εργασίες του Συνεδρίου για την Καταπολέμηση της Διεθνούς Τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, οι εργασίες του συνεδρίου, που συνδιοργάνωσαν η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ) και η Διακοινοβουλευτική Ένωση της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (Δ.Ε. ΚΑΚ), ολοκληρώθηκαν χθες στην Αγία Πετρούπολη.

Με παρέμβασή της στην ενότητα με θέμα την αποτροπή παράνομης χρήσης των τεχνολογιών δικτύου, των μέσων μαζικής επικοινωνίας και των κοινωνικών δικτύων με σκοπό την εξάπλωση εξτρεμιστικών ιδεών, η κ. Χαραλαμπίδου προειδοποίησε ότι συζήτηση επί του περιορισμού θεμελιωδών ελευθεριών, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας έκφρασης με πρόσχημα την προστασία και την ασφάλεια, οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς.

Αναφερόμενη σε αριθμό τρομοκρατικών επιθέσεων, που σημειώθηκαν πρόσφατα, η Κύπρια βουλευτής επεσήμανε την ανησυχία που προκαλείται στον κάθε πολίτη για την ασφάλειά του. Τόνισε ότι, ενώ η παρακολούθηση των αποτρόπαιων εικόνων των θυμάτων της τρομοκρατίας συγκλονίζει, εντούτοις αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει πρόσχημα για καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επισημαίνοντας ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας είναι πολύπλοκη, σημείωσε ότι, για την επίλυση του προβλήματος, χρειάζεται να γίνουν κάποιες παραδοχές και κυρίως ότι η τρομοκρατία και οι εξτρεμιστικές ιδέες, περιλαμβανομένων ναζιστικών και εθνικιστικών ιδεών, βρίσκουν γόνιμο έδαφος σε συνθήκες φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού, καταπίεσης και ξένων παρεμβάσεων στο εσωτερικό των κρατών. 

Υποστήριξε, τέλος, ότι, ενώ η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας είναι εκ των ων ουκ άνευ, εντούτοις η διασφάλιση της ευημερίας των πολιτών και ο τερματισμός των επεμβάσεων στο εσωτερικό ξένων κρατών είναι μακροπρόθεσμα η μόνη οδός για αντιμετώπιση της μάστιγας της τρομοκρατίας με ουσιαστικό και ολοκληρωμένο τρόπο. 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top