Ισόβια σε ιταλίδα νοσοκόμα για τον φόνο 4 ασθενών

Ισόβια σε ιταλίδα νοσοκόμα για τον φόνο 4 ασθενών

Ιταλίδα νοσοκόμα καταδικάστηκε το βράδυ της Παρασκευής 19/4 να εκτίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης, καθώς κρίθηκε ένοχη για τους φόνους το 2014 και το 2015 τεσσάρων ασθενών στην εντατική και στο αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Πιομπίνο (Τοσκάνη), ανακοίνωσε δικαστής.

Η Φάουστα Μπονίνο, την οποία βάρυναν υποψίες για πάνω από δέκα ανθρωποκτονίες από πρόθεση, διακήρυξε για άλλη μια φορά την αθωότητά της ακούγοντας την ετυμηγορία, που απαγγέλθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις πέντε ωρών και πλέον, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi.

Ο συνήγορός της, αφού ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της καταδικαστικής απόφασης, που παραμένουν προς το παρόν εμπιστευτικές, γνωστοποίησε πως σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Λίγο μετά τη σύλληψη της νοσοκόμας που κατηγορείτο για φόνους κατά συρροή από καραμπινιέρους, τον Μάρτιο του 2016, η υπουργός Δικαιοσύνης είχε κάνει λόγο για νέα «κορυφή» στην κλίμακα της «ανθρώπινης αθλιότητας».

   Οι ιταλικές αρχές κατηγόρησαν τότε την Μπατίστι σκότωσε το 2014 και το 2015 τουλάχιστον δέκα ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονταν σε σοβαρή -- αλλά όχι απελπιστική -- κατάσταση, χορηγώντας τους ισχυρές δόσεις αντιπηκτικού που τους προκαλούσε ακατάσχετη αιμορραγία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μας η Κύπρος να είναι και παραγωγός αμυντικών προϊόντων»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μας η Κύπρος να είναι και παραγωγός αμυντικών προϊόντων»

«Ο στόχος μας είναι όπως η Κυπριακή Δημοκρατία να μην είναι μόνο καταναλωτής αλλά και παραγωγός αμυντικών προϊόντων», τόνισε, σήμερα, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας - DEFEA 2025, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.