ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νεοκλής Συλικιώτης: «Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη είναι ότι Ε/κ και Τ/κ είμαστε μαζί»- VIDEO

Νεοκλής Συλικιώτης: «Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη είναι ότι Ε/κ και Τ/κ είμαστε μαζί»- VIDEO

Το μήνυμα που ευελπιστεί να σταλεί στην Ευρώπη μέσω του ψηφοδελτίου του ΑΚΕΛ, είναι πως οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι είναι μαζί και συμμετέχουν στα δρώμενα της Ευρώπης, ανέφερε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης.

Του Μιχάλη Μενελάου

Ο κύριος Συλικιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ThemaOnline, κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα του Νιαζί Κιζίλγκιουρεκ στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ, ανέφερε πως «ένας Τουρκοκύπριος έχει δικαίωμα, ως Ευρωπαίος πολίτης, να βάλει υποψηφιότητα σε οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μπορούσε ο Νιαζί να ήταν υποψήφιος στη Γερμανία όπως είναι ο κύριος Βαρουφάκης, στην Ελλάδα έχουμε Ιταλίδα υποψήφια, στη Γαλλία έχουμε άλλους Γερμανούς, έχει αυτό το δικαίωμα πόσο μάλλον να έχει το δικαίωμα στην ίδια του την πατρίδα».

Παράλληλα ο Ευρωβουλευτής τόνισε πως «το μήνυμα το σημαντικό και με την υποψηφιότητα του Νιαζί αλλά και με τη συμμετοχή στις εκλογές έχει να κάνει με το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη, ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι είμαστε μαζί. Συμμετέχουμε στα δρώμενα της Ευρώπης. Είναι και μήνυμα επανένωσης της πατρίδας μας».

Μιλώντας για το πως πρέπει να εργάζεται ένας Ευρωβουλευτής, ο κύριος Συλικιώτης ανέφερε πως ένας Ευρωβουλευτής πρέπει να είναι για όλη την Ευρώπη. «Ο καθένας κινείται και εκφράζει περισσότερο τα συμφέροντα της χώρα του και του λαού του, αλλά πρέπει να λειτουργεί και να συμπεριφέρεται ως Ευρωβουλευτής για όλους τους ευρωπαίους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις κατά καιρούς διάφορες επικρίσεις από την Ευρώπη προς την πλευρά της αριστεράς, ο Νεοκλής Συλικιώτης είπε πως «Όταν ακούμε καμιά φορά πως εμείς της Αριστεράς είμαστε ευρωσκεπτικιστές, απαντούμε με το έργο μας. Εμείς θέλουμε μια διαφορετική Ευρώπη αλλά αυτό που επιβεβαιώνεται είναι το έργο που κάνουμε και αποδεδειγμένα είμαστε από τους πιο δραστήριους Ευρωβουλευτές».  

Ο κύριος Συλικιώτης μίλησε για το έργο του την τελευταία πενταετία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τις βλέψεις του για την επόμενη πενταετία όπως επίσης και τα επόμενα βήματα σε περίπτωση μη επανεκλογής του.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top