ΔΙΕΘΝΗ

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Αναστέλλεται επ’ αόριστο η μεταφορά ρωσικού αργού

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Αναστέλλεται επ’ αόριστο η μεταφορά ρωσικού αργού

Η κυβέρνηση της Λευκορωσίας γνωστοποίησε ότι οι αρχές της γειτονικής Πολωνίας αποφάσισαν να διακόψουν επ` αόριστον τη μεταφορά ρωσικού αργού από τον αγωγό Ντρούζμπα προς την κεντρική Ευρώπη την Τετάρτη (24/4) στις 20:00 [23:00 ώρα Κύπρου], μετέδωσε το λευκορωσικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων BELTA.

Η μεταφορά ρωσικού αργού προς την Ουκρανία μέσω Λευκορωσίας συνεχίζεται κανονικά, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην ευρωπαϊκή πετρελαϊκή βιομηχανία και το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας, τις τελευταίες ημέρες η ποιότητα του ρωσικού αργού που παραδίδεται σε χώρες της βόρειας και της κεντρικής Ευρώπης έχει επιδεινωθεί σημαντικά, κάτι που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα διυλιστήρια.

Οι ποσότητες αργού που παραδίδονται στη Λευκορωσία, στην Πολωνία, στη Γερμανία, στην Ουγγαρία και στην Τσεχία έχουν μολυνθεί με υψηλά επίπεδα μιας οργανοχλωριούχας ένωσης από τη 19η Απριλίου, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Τέτοιου είδους ενώσεις χρησιμοποιούνται για να αυξάνεται η παραγωγή πετρελαίου, αλλά πρέπει να διαχωρίζονται από το αργό πριν από τις παραδόσεις φορτίων, διότι σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να καταστρέψουν τον εξοπλισμό διύλισης.

Κατά πηγές προσκείμενες στην ευρωπαϊκή πετρελαϊκή βιομηχανία, το επίπεδο της οργανοχλωριούχας ένωσης φθάνει πλέον τα 150-330 μέρη ανά εκατομμύριο αντί των 10 που είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο και τα 1-3 μέρη ανά εκατομμύριο που είναι το σύνηθες.

Το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ζήτημα με την ποιότητα του αργού που παραδίδεται και πρόσθεσε ότι η κρατική εταιρεία που είναι αρμόδια για τους αγωγούς, η Transneft, εργάζεται για να επιλυθεί το πρόβλημα, χωρίς να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Πηγή προσκείμενη στη ρωσική βιομηχανία ενέργειας ανέφερε πως το θέμα αναμένεται να έχει λυθεί στα τέλη της εβδομάδας.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top