ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσημα νέος Αρχηγός Αστυνομίας ο Κύπρος Μιχαηλίδης - «Συγνώμη... Θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου αναλογούν»

Επίσημα νέος Αρχηγός Αστυνομίας ο Κύπρος Μιχαηλίδης - «Συγνώμη... Θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου αναλογούν»

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (7/5) στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης του νέου αρχηγού Αστυνομίας, Κύπρου Μιχαηλίδη, ο οποίος διαδέχεται τον Ζαχαρία Χρυσοστόμου που παύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον απόηχο των εξελίξεων σχετικά με υποθέσεις ελλειπόντων προσώπων. 

«Στις προτεραιότητες μας παραμένει η πρόληψη του οργανωμένου εγκλήματος. Η απαίτηση για απόδοση ευθυνών είναι και δική μας», ανέφερε σε δηλώσεις του κατά την τελετή διαβεβαίωσης, ο νέος πλέον Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης. 

Τόνισε μάλιστα ότι «θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου αναλογούν», ενώ σημείωσε ότι οι οδυνηρές εξελίξεις έριξαν την τιμή και την υπόληψη της Αστυνομίας.

Επίσης, ο νέος Αρχηγός της Αστυνομίας ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του 35χρονου καθ' ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου. «Θέλω να εκφράσω τη λύπη και τον αποτροπιασμό μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των θυμάτων και να πω ένα μεγάλο συγγνώμη γιατί δεν καταφέραμε να προστατεύσουμε αυτές τις αθώες και ανυπεράσπιστες ψυχές που με τόσο τραγικό και ειδεχθή τρόπο οδηγήθηκαν στον θάνατο», είπε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξήγησε τον λόγο παύσης του Ζαχαρία Χρυσοστόμου, από την θέση του Αρχηγού της Αστυνομιας. «Δυστυχώς, εξαιτίας της ασύγγνωστης αμέλειας μεμονωμένων περιπτώσεων μελών του Σώματος σχετικά με ελλείποντα πρόσωπα είχαμε μία ανατροπή όσον αφορά τον σεβασμό του κύρους της Αστυνομικής Δύναμης, με συνέπεια να ευρεθώ υποχρεωμένος να πάρω την όχι ευχάριστη δια εμέ απόφαση, προκειμένου να σωθεί το κύρος της Δύναμης», σημείωσε.

Μιλώντας στην τελετή και απευθυνόμενος στον κ. Μιχαηλίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του ανέφερε πως αναλαμβάνει σε μια δύσκολη στιγμή την ευθύνη για την αποκατάσταση του τρωθέντους κύρους της Δύναμης και τον κάλεσε να καταβάλει το άπαν των δυνάμεων του για την πάταξη του εγκλήματος, λειτουργώντας πάντοτε με γνώμονα την αξιοκρατία και την χρηστή διοίκηση. 

«Αποτελεί δική σας ευθύνη να εντοπίσετε και να αξιοποιήσετε τους καλύτερους και να θέσετε προ των ευθυνών τους όσους δεν εκφράζουν αποτελεσματικά το έργο τους για την περιφρούρηση της Δημοκρατίας και την καταπολέμηση των όποιων εγκλημάτων», υπογράμμισε. 

ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στον νέο Αρχηγό της Αστυνομίας ανέφερε ότι η απόφαση για διορισμού του βασίστηκε στην ακαδημαϊκή κατάρτιση και τα προσόντα ,του, αλλά πέραν αυτών και πρωτίστως, στο ακέραιο του χαρακτήρα του, την εργατικότητα, την επαγγελματικότητα και την αμεροληψία που έχει επιδείξει υπηρετώντας από το 1977 το Αστυνομικό Σώμα τελώντας σε διάφορες θέσεις, φθάνοντας μέχρι τον βαθμό του Υπαρχηγού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε τον κ. Μιχαηλίδη όπως ανεπηρέαστος και αμερόληπτος να επιδείξει «μηδενική ανοχή έναντι του οποιουδήποτε εγκληματικού στοιχείου και της όποιας αμέλειας ή μη εφαρμογής του νόμου και της τάξης».

Ανέφερε ότι αναγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αστυνομικό Σώμα, αλλά την ίδια στιγμή δεν παραγνωρίζει ότι στις τάξεις του Σώματος υπάρχουν πολύ αξιόλογα στελέχη.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του παραιτηθέντα υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, της ηγεσίας της Αστυνομίας και του Γενικού Εισαγγελέα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top