Ανησυχία Χαντ για τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ

Ανησυχία Χαντ για τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ

Την ανησυχία του για τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Χαντ αναφέρει: «Ανήσυχος από την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι θα αρχίσει γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Η κατάσταση ΠΡΕΠΕΙ να αποκλιμακωθεί και όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Η ανάπτυξη υδρογονανθράκων θα πρέπει να ωφελήσει όλους τους Κύπριους και να υποστηρίξει μία λύση».

Ο κ. Χαντ έχει δεχθεί επιστολές από Βρετανούς βουλευτές για το θέμα, όπως τους Συντηρητικούς βουλευτές Τερέζα Βίλιερς και Μάθιου Όφορντ, αλλά και τον Στίβεν Γκέθινς του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

Προσπάθεια κοινής προώθησης των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου στο εξωτερικό, και τη δημιουργία ενός οργανισμού στα πρότυπα του British Council, ώστε να ενισχυθεί η προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών από το εξωτερικό γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του κατά την Τελετή Απονομής Βραβείων και Αριστείων 2026 του Πανεπιστημίου Frederick στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.