ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Μπρατισλάβα ο Πρόεδρος της Βουλής - Στην ατζέντα και οι τουρκικές προκλήσεις

Στην Μπρατισλάβα ο Πρόεδρος της Βουλής - Στην ατζέντα και οι τουρκικές προκλήσεις

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης αρχίζει την Δευτέρα (13/5) επαφές στη Μπρατισλάβα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη Σλοβακία, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου (Βουλής) της χώρας, Andrej Danko.

Κατά τις επαφές του, ο κ. Συλλούρης αναμένεται να τονίσει τις κοινές αρχές και αξίες που μοιράζονται οι δύο χώρες, εκφράζοντας παράλληλα την κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας. Επίσης, θα αναφερθεί στο Κυπριακό και στις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ, σημειώνοντας και την δεκαοχτάχρονη παρουσία του σλοβακικού αποσπάσματος στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

Το πρωί ο κ. Συλλούρης θα συναντηθεί με τον Υπουργό Άμυνας Peter Gajdoš, ενώ ακολούθως θα μεταβεί στο κάστρο της Μπρατισλάβας, όπου θα έχει επαφές με τον ομόλογό του, κ. Danko. Ακολούθως, ο κ. Συλλούρης θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας Lukáš Parízek.

Ακολούθως, οι κ. Συλλούρης και Danko θα τελέσουν από κοινού, στην έδρα του Εθνικού Συμβουλίου, τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας προς τιμή του αποσπάσματος που διατηρεί η Σλοβακία στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Τον κ. Συλλούρη συνοδεύει ο Πρέσβης της Κύπρου στη Σλοβακία Μιχάλης Σταυρινός, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βουλής Σωκράτης Σωκράτους, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων Εύη Σταυρή-Χατζηγιάννη και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ Αυγούστα Χρίστου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top