ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κατρούγκαλος: «Η ελληνική δημοκρατία είναι με όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχει στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας»

 Γ. Κατρούγκαλος: «Η ελληνική δημοκρατία είναι με όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχει στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Θέμα "νομιμότητας" και "αξιοπιστίας", έθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε σχέση με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, σε συντονισμένη παρέμβαση στο σημερινό (13/5) Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο Γ. Κατρούγκαλος, υποστήριξε την κυπριακή θέση μαζί με τον Γάλλο συνάδελφό του και άλλες χώρες, όπως την κατέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Εξερχόμενος της συνεδρίασης ο Γ.Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι τίθεται επίσης ένα ζήτημα “αξιοπιστίας” διερωτούμενος: “τί γίνεται από τη στιγμή που έχει διαπιστωθεί η παρανομία, πως θα ανταποκριθεί η ΕΕ καθώς και ένα προφανές ζήτημα αλληλεγγύης”. Ο Έλληνας Υπουργός σημείωσε ότι "το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης και επομένως η ανταλλαγή απόψεων δεν ήταν αναλυτική".

“Όσοι τοποθετήθηκαν, τοποθετήθηκαν θετικά, η ίδια η Ύπατη Εκπρόσωπος επανέλαβε τη γνωστή θετικότατη δήλωσή της στο πνεύμα του Μαρτίου 2018 και δήλωσε ότι το μόνο που δεν έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η Ευρώπη είναι μια νέα εστία κρίσης”, ανέφερε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Σημείωσε δε ότι ο ίδιος δήλωσε "το αυτονόητο" ότι "η ελληνική δημοκρατία είναι με όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχει στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και ανάλογα θα πρέπει να είναι και η ΕΕ".

"Αυτό το μήνυμα νομίζω πως έγινε δεκτό απ’ όλους ομόφωνα χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε διαφοροποίηση ακριβώς γιατί αντανακλά προηγούμενες αποφάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων και εξακολουθούμε να είμαστε σε συνεννόηση με την Κυπριακή Δημοκρατία για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών μας”, ξεκαθάρισε.

Κατέγραψε ότι υπάρχει “θέμα νομιμότητας” των εν λόγω ενεργειών, “το οποίο έχει τεθεί από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου 2018 που ζητούσε εντελώς ξεκάθαρα από την Τουρκία να μην προχωρήσει σε παράνομες ενέργειες και σε δικές της αποκλειστικά ερμηνείες για το δίκαιο της θάλασσας που κανείς άλλος δεν ακολουθεί”.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top