ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ-ΜΗΤΡΟΚΤΟΝΟΣ: Μαρτυρία στο δικαστήριο: 'Εκνευριζόταν όταν δεν του άρεσε το φαΐ και κτυπούσε την μάνα του...'

ΛΕΜΕΣΟΣ-ΜΗΤΡΟΚΤΟΝΟΣ: Μαρτυρία στο δικαστήριο: 'Εκνευριζόταν όταν δεν του άρεσε το φαΐ και κτυπούσε την μάνα του...'

Κατέθεσε ενώπιον δικαστηρίου ο 60χρονος θείος του φερόμενου μητροκτόνου, αδελφός της άτυχης 73χρονης Λίτσας Αντωνίου, που στις 21/1/2018 ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον γιο της, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Ο 60χρονος μάρτυρας, ο οποίος σημειώνεται ότι ήταν παρόν στο σπίτι στην Ανθούπολη, όταν ο 43χρονος κτύπησε βίαια την μητέρα του, ζήτησε να καταθέσει σε ξεχωριστή αίθουσα, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» γιατί ένιωθε άβολα να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τον κατηγορούμενο, ενώ εξέφρασε πως νιώθει οίκτο γι’ αυτόν, ενώ φοβάται να τον δει.

Η Κατηγορούσα Αρχή δεν έφερε καμία ένσταση στο αίτημα του 60χρονου, ο οποίος σημειώνεται είναι άτομο με νοητική υστέρηση.

Πριν την κατάθεσή του ενώπιον δικαστηρίου, προβλήθηκε στην αίθουσα και οπτικογραφημένη κατάθεσή του που λήφθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού, δύο ημέρες μετά τον φόνο, στην παρουσία λειτουργού του Γρ. Ευημερίας.

Μεταξύ άλλων, ο 60χρονος στην κατάθεσή του ανέφερε ότι αιτία του φόνου ήταν ότι η 73χρονη, βοήθησε οικονομικά την πρώην σύζυγο του 43χρονου με την οποία είχαν αποκτήσει και δύο παιδιά, τα οποία όμως δεν αναγνώριζε και δεν είχε επαφή μαζί τους.

Περιγράφοντας την ημέρα του φόνου, ο 60χρονος θείος, είπε ότι άκουσε φωνές από το δωμάτιο της αδελφής του και όταν μπήκε, είδε τον 43χρονο να κτυπά την 73χρονη στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της. Με το που κατάλαβε τι συνέβη, πρόσθεσε, κάλεσε ασθενοφόρο και βοήθεια.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο 60χρονος, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 43χρονος κατηγορούμενος κτυπούσε την μητέρα του, αφού όπως εξήγησε, «μπορεί να εκνευριζόταν επειδή δεν του άρεσε το φαγητό που του μαγείρευε και την κτυπούσε επειδή δεν του έδινε χρήματα που ζητούσε επίμονα και φορτικά για να εξασφαλίσει την δόση του».

Σύμφωνα με τον 60χρονο μάρτυρα, ο κατηγορούμενος, ο οποίος νοσηλεύθηκε στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας στο παρελθόν, δεν επέδειξε ίχνος μεταμέλειας με το άκουσμα της σύλληψής του, ενώ αντίθετα αντέδρασε βρίζοντας αστυνομικούς, εκ των οποίων τον έναν έσπρωξε με αποτέλεσμα να καταγγελθεί και για το αδίκημα της ανησυχίας, της δημόσιας εξύβρισης και της επίθεσης κατά αστυνομικού.

Σημειώνεται ότι ο 43χρονος κατηγορούμενος, μεγάλωσε στις ΗΠΑ και είναι χρόνιος χρήστης ουσιών, ενώ είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία για πρόκληση ανησυχίας και καβγάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top