Προειδοποίηση Τσίπρα σε Τουρκία για κυρώσεις αν συνεχίσει τις προκλήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα

Προειδοποίηση Τσίπρα σε Τουρκία για κυρώσεις αν συνεχίσει τις προκλήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα

Να μην συνεχίζει την προκλητική τακτική έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, καλεί την Τουρκία ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Ελλάδας, το βράδυ της Δευτέρας (13/5), ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η προκλητικότητα της Άγκυρας είναι γνωστή όμως το νέο στοιχείο είναι πως η Ελλάδα έχει πλέον ισχυρή υποστήριξη και συμμαχίες. Υπενθύμισε, επίσης, την ομόθυμη στήριξη της ΕΕ στην Κύπρο κατά την πρόσφατη άτυπη Σύνοδο Κορυφής αλλά και τις δηλώσεις από Ισραήλ και Αίγυπτο.

«Η Τουρκία και λόγω των εσωτερικών της εντάσεων διατηρεί μία στάση αλλοπρόσαλλη και προκλητική. Εμείς έχουμε ανοικτούς τους διαύλους αλλά παράλληλα στέλνουμε το μήνυμα ότι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα και στην Κύπρο δεν θα γίνουν ανεκτές», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τέλος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι αν η Τουρκία εξακολουθήσει να επιδεικνύει αυτή τη στάση, στις επόμενες Συνόδους της ΕΕ θα υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική φωτιά που άναψε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο «ΔΗΣΑΚΕΛ». Η επίμαχη αναφορά, η οποία έγινε στον απόηχο της έντονης κριτικής για τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, αντί να λειτουργήσει ως παρένθεση στην πολιτική συζήτηση, εξελίσσεται, σε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE