ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Μαθήτρια κλαίει και διαμαρτύρεται που η καθηγήτρια την αποκάλεσε «τσουρούι» - «Τι να σου πω; Αγελάδα;» - VIDEO

ΛΑΡΝΑΚΑ: Μαθήτρια κλαίει και διαμαρτύρεται που η καθηγήτρια την αποκάλεσε «τσουρούι» - «Τι να σου πω; Αγελάδα;» - VIDEO

Προβληματισμό προκαλεί οπτικοακουστικό υλικό που περιήλθε στην κατοχή μας και παρουσιάζει καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής σε σχολείο μέσης εκπαίδευσης στη Λάρνακα να μιλά ιδιαίτερα επιθετικά σε μαθήτρια, η στάση της οποίας τη συγκεκριμένη στιγμή δεν δικαιολογεί τέτοια… δραστική αντιμετώπιση.

Το επιλήψιμο δεν είναι οι έντονες παρατηρήσεις της εκπαιδευτικού. Άλλωστε δείχνει να προσπαθεί να νουθετήσει το παιδί. Κυρίως αυτό που ενοχλεί είναι τα μέσα τα οποία χρησιμοποιεί και ειδικότερα η παραδοχή της ότι έκανε χρήση μειωτικού επιθέτου («τσουρούι»), κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα τη μαθήτρια και είναι ένας από τους λόγους που διαμαρτύρεται.

Επιπλέον, ενώ το κορίτσι είναι αναστατωμένο (ακούγεται να κλαίει) και έχει σωστό ύφος, χωρίς να μιλά με θράσος, η εκπαιδευτικός γίνεται υπέρμετρα έντονη και δεν δείχνει ίχνος μετάνοιας για τα μειωτικά της σχόλια.

Την ίδια στιγμή έξω από το γραφείο βρίσκονται συμμαθητές της που δείχνουν ιδιαίτερα προβληματισμένοι για τα όσα συμβαίνουν.

Αρμόδια πηγή του ThemaOnline, που σχετίζεται με τον εκπαιδευτικό τομέα, σχολιάζοντας το περιστατικό ανέφερε ότι «ασκήθηκε ακραία λεκτική και ψυχολογική βία στο παιδί χωρίς η συμπεριφορά του να είναι απρεπής».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αλλά και με βάση τα όσα λέγονται στο VIDEO, η μαθήτρια διαμαρτυρήθηκε στο γραφείο της καθηγήτριάς της για απουσία που της έβαλε αλλά και να παραπονεθεί για το γεγονός ότι η εκπαιδευτικός την χαρακτήρισε «τσουρούι».

Αφορμή για το επεισόδιο ήταν το γεγονός ότι η μαθήτρια δεν μερίμνησε να παρουσιαστεί στο μάθημα της γυμναστικής με αθλητική περιβολή.

Ήδη το περιστατικό έχει καταγγελθεί στο Υπουργείο Παδείας και Πολιτισμού.

Το οπτικοακουστικό υλικό είναι στη διάθεσή μας και το έχουμε παρακολουθήσει προσεκτικά. Δημοσιεύουμε τα πιο επίμαχα σημεία από το VIDEO αποκρύπτοντας σκηνές και αλλοιώνοντας τεχνικά τις φωνές:

Παραθέτουμε, χαρακτηριστικούς διαλόγους:

Καθηγήτρια: Πες μου έναν λόγο που δεν διορθώνεσαι.
………

Μαθήτρια: (κάτι λέει, χωρίς να γίνεται κατανοητό) … να με λαλείς τσουρί μπροστά σε όλους, να με προσβάλλετε;

Καθηγήτρια: Τούτη εν η δουλειά μου. Τι θέλεις να σου πω; Αγελάδα; Πες μου έναν λόγο –σου λέω- για να με πείσεις να μεν σου ξαναπώ έτσι. Μόνη σου ανοίεις τον τάφο σου, εν το καταλαβαίνεις; Μόνη σου. Εδοκίμασα όλες τις μεθόδους. Είπα σου με τον έναν τρόπο, είπα σου με τον άλλο τρόπο, εν σε πιάννει τίποτε…

Μαθήτρια: Έννεν επίτηδες που το κάμνω.

Καθηγήτρια: Γιατί. Πες μου γιατί. Πες μου έναν σοβαρό λόγο να τον πω του παπά σου.

……………………..

Καθηγήτρια: Γιατί στο δικό μου μάθημα είσαι έτσι. Πες μου. Πες μου έναν λόγο να τον ηγράψω δαμέ. Άμα σου βάλω αύριο 10, ήντα τι εννά πεις κόρη; Επειδή εξέχασα κάποτε τα ρούχα μου.

Μαθήτρια: Έννεν δίκαιο να μου θυμώνετε…

Καθηγήτρια: Α, μάλιστα. Άμαν σου βάλω 10, εννά δεις ήντα δίκαιο που εν να ‘ναι… Προσπαθώ με χίλιους δκυο τρόπους να σου αποδείξω ότι τούτη η συμπεριφορά σου δεν είναι σωστή. Τζιαί βουράς που πίσω, που πίσω, πάντα που πίσω…

………………….

Καθηγήτρια: Παίζεις την παλαβή, ώρες ώρες.

Δεύτερος καθηγητής (προσπαθεί να εξομαλύνει την κατάσταση, υποστηρίζοντας την συνάδελφό του): Ούλλους εβάλαμεν τους απουσία. Ήρθε ο διευθυντής και είπε ότι θα μπαίνουν απουσίες. Τους βάλαμε…

Καθηγήτρια: Εξαναήρθες χωρίς ρούχα πάλι θα μπει απουσία. Πήαινε όπου θέλεις. Πήαιννε τωρά ολόισια στον διευθυντή και πες του ότι η τζείνη η φάουσα έβαλε μου απουσία, φωνάζει με «τσουρούι», εν ηβρίσκω την ίσια μου μαζί της. Πάντως, στο μάθημά μου μην ξεναέρθεις χωρίς ρούχα γιατί εν ηξέρω τι θα γίνει. Εν ηξέρω τι θα γίνει!

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top