ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ - ΑΠΑΤΗ: Σύλληψη και δεύτερου 63χρονου

ΛΕΜΕΣΟΣ - ΑΠΑΤΗ: Σύλληψη και δεύτερου 63χρονου

Στη σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 63 χρόνων προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με δύο διερευνώμενες υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Τις δύο υποθέσεις κατήγγειλαν στην Αστυνομία την περασμένη Τετάρτη, 22 Μαΐου, 46χρονος και 49χρονος.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου, 2018 και Μαΐου, 2019, οι δύο 63χρονοι φέρονται να απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ από τον 46χρονο, αφού τον έπεισαν ότι θα τον βοηθούσαν να εξασφαλίσει χρηματικό δάνειο από τραπεζικό ίδρυμα του εξωτερικού.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ένας εκ των δύο 63χρονων υπόπτων, φέρεται να απέσπασε, με τον ίδιο τρόπο, το χρηματικό ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ από τον 49χρονο, αφού επίσης τον έπεισε ότι θα τον βοηθούσε να εξασφαλίσει χρηματικό δάνειο από τραπεζικό ίδρυμα του εξωτερικού.

Την περασμένη Τρίτη, 21 Μαΐου, ο 46χρονος μετέβηκε σε τραπεζικό κατάστημα για να παραλάβει τα χρήματα του δανείου και του αναφέρθηκε από την τράπεζα ότι δεν είχε υποβληθεί οποιοδήποτε αίτημα για χορήγηση δανείου προς τον ίδιο, με αποτέλεσμα ο 46χρονος να διαπιστώσει ότι είχε εξαπατηθεί.

Ακολούθως της καταγγελίας των δύο παραπονουμένων, την περασμένη Τετάρτη (22/4), γύρω στις 11.00 το βράδυ, μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν, βάσει Δικαστικού εντάλματος, στη σύλληψη του 63χρονου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται και στις δύο υποθέσεις.

Ο 63χρονος οδηγήθηκε την Πέμπτη (23/5), ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης, για σκοπούς διερεύνησης των δύο υποθέσεων.

Αργότερα την Πέμπτη (23/5), συγκεκριμένα γύρω στις 3.00 μετά το μεσημέρι, μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν, βάσει Δικαστικού εντάλματος, στη σύλληψη και του δεύτερου υπόπτου, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από Το ΤΑΕ Λεμεσού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top