ΛΑΡΝΑΚΑ: Συνεχίζεται η 'μάχη' με τα κουνούπια

ΛΑΡΝΑΚΑ: Συνεχίζεται η 'μάχη' με τα κουνούπια

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η καταπολέμηση των κουνουπιών στον Δήμο της Λάρνακας.


Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές με τα κουνούπια να αποτελούν φορείς ιών, μεταξύ των οποίων ο ιός του Δυτικού Νείλου, η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός και εν δυνάμει διαβιβαστές ασθενειών, ενέχοντας κίνδυνο εξάπλωσης αυτών και επηρεάζοντας οικονομικά και ποιοτικά τη ζωή των κατοίκων, η καταπολέμησή τους σε συνδυασμό με την έγκυρη ενημέρωση κρίνονται ιδιαίτερης σημασίας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας εξάλειψής τους και μείωση του πληθυσμού τους εκάζονται τα στάσιμα νερά, οι σχάρες και τα κανάλια ομβρίων νερών, και οι όχθες των Αλυκών. Λόγω των σοβαρών προβλημάτων που παρουσιάζονται σε ορισμένες περιοχές, τις επόμενες μέρες θα γίνουν κατά τις βραδινές ώρες και ψεκασμοί κατά ενήλικων εντόμων των κουνουπιών και χειρονόμων.

 Η ραγδαία ανάπτυξη τους, αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Δήμου, οφείλεται κυρίως  στην ανάπτυξη πρασινάδας από αύξηση του οργανικού φορτίου και θρεπτικών συστατικών που δημιουργήθηκε φέτος στις Αλυκές εξαιτίας της πολυομβρίας του φετινού χειμώνα. Αυτό, εξηγούν οι αρχές στο δελτίο τους, έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μεγαλύτερη εκκόλαψη τόσο των κουνουπιών όσο και των χειρονόμων
 
Η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου ταυτόχρονα με τους ψεκασμούς συνεχίζει και τις αντλήσεις νερών για αποξήρανση χώρων με στάσιμα νερά όπου αυτό είναι εφικτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η μητέρα που δεν σιώπησε ποτέ: Η Ανδριάνα Νικολάου ανοίγει την καρδιά της στο «Τ» - «Η πίστη μου δεν με άφησε να λυγίσω»

Η μητέρα που δεν σιώπησε ποτέ: Η Ανδριάνα Νικολάου ανοίγει την καρδιά της στο «Τ» - «Η πίστη μου δεν με άφησε να λυγίσω»

Η γιορτή της μητέρας είναι μια μέρα αφιερωμένη στην αγάπη, την προσφορά, την αφοσίωση. Μα πάνω απ’ όλα, είναι μια υπενθύμιση της δύναμης που κρύβει μέσα της κάθε μητέρα, μιας δύναμης που δεν λυγίζει, δεν σιωπά, δεν ξεχνά.

BEST OF TOTHEMAONLINE