ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλική Αναστασιάδου: «Ιδρύματα όπως το Καραϊσκάκειο μας κάνουν περήφανους»

Βασιλική Αναστασιάδου: «Ιδρύματα όπως το Καραϊσκάκειο μας κάνουν περήφανους»

Ιδρύματα όπως το Καραϊσκάκειο, το οποίο προάγει την επιστημονική γνώση και προσφέρει ανιδιοτελώς στον πάσχοντα συνάνθρωπο, μας καθιστούν περήφανους, είπε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου σε εκδήλωση του Ιδρύματος.

Σε χαιρετισμό της στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση της καλοκαιρινής περιοδείας της παράστασης «Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ», είπε ότι  "το Καραϊσκάκειο ίδρυμα αποτελεί αναμφισβήτητα, ένα κόσμημα όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για τον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο. Είναι ένα θαυμαστό επίτευγμα του κυπριακού λαού".

Αναφερόμενη στην παράσταση, είπε ότι είναι μια  υπέροχη κωμωδία από τη θεατρική ομάδα του Λώρη Λοϊζίδη και πρόσθεσε ότι

πέραν ωστόσο της καλλιτεχνικής διάστασης της παράστασης, υπάρχει μια άλλη πτυχή, πολύ πιο σημαντική, καθώς οι συντελεστές της παράστασης θα αναδείξουν για άλλη μια φορά τον τομέα της κοινωνικής προσφοράς.

"Οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη δωρεάν οργάνων, την ενίσχυση του αρχείου δοτών του Καραϊσκάκειου ιδρύματος και τη στήριξη του Κέντρου Παιδικού Καρκίνου.  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε όλες τις παραστάσεις εθελοντές του Καραϊσκάκειο Ίδρυμα  θα πραγματοποιούν δειγματοληψίες για ενίσχυση του αρχείου δοτών", είπε.

Υπενθύμισε ότι το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα διαθέτει το μεγαλύτερο αρχείο εθελοντών δοτών μυελού των οστών σε αναλογία πληθυσμού ανά το παγκόσμιο. Είπε ότι τα μοσχεύματα που συλλέγονται από τους εγγεγραμμένους δότες αποστέλλονται σε κάθε χώρα, όπου υπάρχει ασθενής που το χρειάζεται και είχε την τύχη να βρεθεί συμβατός δότης, ενώ διαθέτει παράλληλα ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, όπου εφαρμόζονται μοριακές τεχνικές για τη διάγνωση και την παρακολούθηση ασθενών με αιματολογικές κακοήθειες.

Αναφερόμενη στο θέμα της δωρεάς οργάνων είπε ότι αποτελεί μια υπέρτατη πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπό μας.

Το Υπουργείο Υγείας, είπε,  σε συνεργασία με το Συμβούλιο Μεταμοσχεύσεων καταβάλλουν κατά τα τελευταία χρόνια μεγάλες προσπάθειες για ευαισθητοποίηση του κοινού στο πολύ ευαίσθητο αυτό ζήτημα.

"Είναι υποχρέωση μας να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια. Είναι πολύ σημαντικό ο καθένας να αντιληφθεί τη σημασία της δωρεάς οργάνων και συνειδητά να εκφράσει την επιθυμία του να γίνει μεταθανάτιος δωρητής οργάνων", κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top