Στην Κύπρο ο Καγκελάριος της Αυστρίας: Θα συναντηθεί με ΠτΔ - Αναλυτικά το πρόγραμμα
Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για την επίσημη επίσκεψη του Καγκελάριου της Αυστρίας στην Κύπρο
Σύμφωνα με την έρευνα, οι Πράσινοι, οι οποίοι στις ευρωεκλογές με 20,5% αναδείχθηκαν δεύτερη δύναμη, κερδίζουν έξι μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση και φθάνουν το 26%, ενώ τα CDU/CSU χάνουν τρεις μονάδες και περιορίζονται στο 25%. Απογοητευτικά είναι τα ποσοστά για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο με 12% και απώλεια έξι μονάδων καταγράφει την χειρότερη επίδοσή του στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία κερδίζει μία μονάδα και φθάνει στο 13%, ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) παραμένουν στο 8% και η Αριστερά χάνει δύο μονάδες και πέφτει στο 7%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ερώτηση «ποιο κόμμα έχει τις καλύτερες απαντήσεις στα σημαντικά ζητήματα του μέλλοντος;», οι Πράσινοι με 26% βρίσκονται 15 μονάδες μπροστά από το CDU, με την απάντηση «κανένα» ωστόσο να συγκεντρώνει 45%. Στο ίδιο πνεύμα, το μόλις το 28% δηλώνει λίγο ή πολύ ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης.
Σε ό,τι αφορά την κρίση στο SPD, το 65% εκτιμά ως «σωστή» την απόφαση της Αντρέα Νάλες να παραιτηθεί από την ηγεσία, ενώ λάθος την θεωρεί μόνο το 27%.
Από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις