Κ. Μητσοτάκης: Απαραίτητες οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας αν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση

 Κ. Μητσοτάκης: Απαραίτητες οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας αν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση

Απολύτως επιβεβλημένο είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, Ελλάδα και Κύπρος να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας αν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση. 

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για απόλυτη περιφρόνηση του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία και τόνισε ότι η Άγκυρα παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

«Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας», είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι σε αυτή τη συγκυρία είναι απαραίτητη η εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα.  “Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της σύγκλησης κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε”, κατέληξε. 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE