ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Παιδείας της Βουλής: Εκφράζει πλήρη στήριξη στο έργο του ΤΕΠΑΚ

Επιτροπή Παιδείας της Βουλής: Εκφράζει πλήρη στήριξη στο έργο του ΤΕΠΑΚ

Για τις επιτυχίες που καταγράφει σε ερευνητικό επίπεδο, τα μελλοντικά του σχέδια, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα κτιριακής ανάπτυξης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, ενημερώθηκε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, μέλη της οποίας παρακάθισαν σε σύσκεψη με την ηγεσία του Πανεπιστημίου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Γεώργιος Τάσου, εξέφρασε την πλήρη στήριξη στο έργο που επιτελείται από τη Διοίκηση και τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Επιτροπή Παιδείας θα ασκήσει πιέσεις στην εκτελεστική εξουσία για επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν την κτιριακή επέκταση του Πανεπιστημίου και ειδικά στο Β’ πόλο, αφού καταγράφονται συνεχείς καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να μετατίθεται η ολοκλήρωση των έργων σε ένα χρονικό σημείο που φτάνει μέχρι και το 2035.

«Αυτός ο χρόνος είναι μακρύς και γι αυτό όλοι συλλογικά πρέπει να εργαστούμε, να ασκήσουμε πιέσεις στην εκτελεστική εξουσία, ώστε αυτό το θέμα να πάρει σάρκα και οστά το συντομότερο δυνατόν», είπε ο κ.Τάσου, προσθέτοντας ότι το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση που βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης με τις ατασθαλίες για αριθμό κτιρίων του Πανεπιστημίου, λέγοντας πως θα πρέπει να αποκατασταθεί το κύρος και το όνομα του ΤΕΠΑΚ, «γιατί είναι κρίμα να προσφέρει γνώση στα παιδιά μας και να διασύρεται λόγω κάποιων, οι οποίοι δεν τήρησαν σωστές διαδικασίες, με τα γνωστά αποτελέσματα της κακοδιαχείρισης».

«Ως Επιτροπή Παιδείας θα συνεργαστούμε όλοι μαζί με το Συμβούλιο, με την Πρυτανεία, έτσι ώστε αυτό το Πανεπιστήμιο να γίνει ένα Πανεπιστήμιο που θα ζηλεύουν και Πανεπιστήμια του εξωτερικού», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ.Τάσου.

Από την πλευρά της, η Πρύτανης Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού, ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής για την ανταπόκριση τους και τη διαχρονική στήριξη τους στα προβλήματα του Πανεπιστημίου. 

Αναφερόμενη στο θέμα των ερευνών για κακοδιαχείριση, η Πρύτανης είπε πως «αυτό που θέλουμε όλοι εδώ βεβαίως είναι να διαλευκανθούν οι υποθέσεις το συντομότερο δυνατόν, ώστε το Πανεπιστήμιο να μπορέσει να προχωρήσει απρόσκοπτα και να επιτελέσει στο μέγιστο το πολύ σημαντικό ακαδημαϊκό του έργο».

«Εμείς συνεργαζόμαστε με τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας προς αυτήν την κατεύθυνση και ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα οι σχετικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Δρ.Χάρης Πουαγκαρέ δήλωσε πως η συζήτηση με τους βουλευτές επικεντρώθηκε σε τρεις άξονες, στην παρουσίαση των ερευνών του Συμβουλίου «ώστε να μπορέσουμε να διαλευκάνουμε τα προβλήματα του Πανεπιστημίου και την απόφαση να προχωρήσει δυναμικά μπροστά αναδιοργανώνοντας τις διοικητικές του υπηρεσίες», τα επιτεύγματα της ακαδημαϊκής αριστείας των ακαδημαϊκών και φοιτητών και τέλος, τον αναπτυξιακό προγραμματισμό.

«Δυστυχώς, λόγω της κρίσης, το Πανεπιστήμιο περιορίζεται από τις υποδομές του», τόνισε ο κ.Πουαγκαρέ και υπέδειξε πως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις ώστε ο κτιριακός προγραμματισμός του ΤΕΠΑΚ να γίνει με ταχύτερους ρυθμούς.

Το Πανεπιστήμιο, συνέχισε, είναι έτοιμο να προχωρήσει με τις πολεοδομικές άδειες για το πρώτο κτίριο του Β’ πόλου (περιοχή παλιού νοσοκομείου), ωστόσο σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει ένας συντονισμός τριών Υπουργείων για να μπορέσει να δρομολογηθεί ο γενικότερος σχεδιασμός και η έναρξη εργασιών του Β’ πόλου.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλή ξεναγήθηκαν στα διάφορα κτίρια του Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top