ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οζερσάι: Δεν λήφθηκε απόφαση για άνοιγμα Βαρωσίων αλλά για καταγραφή

Οζερσάι: Δεν λήφθηκε απόφαση για άνοιγμα Βαρωσίων αλλά για καταγραφή

Δεν λήφθηκε απόφαση για άνοιγμα των Βαρωσίων αλλά για εργασία καταγραφής στην κλειστή πόλη, δήλωσε ο «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι το λέει επειδή «υπήρξε ένα μπέρδεμα».

Όπως είπε, αφού γίνει πρώτα η έρευνα θα αποφασίσουν στη συνέχεια πως θα προχωρήσουν. Ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε πως θα έχουν επαφές με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι Α Χαμπέρ, ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι “υπήρξε ένα μπέρδεμα και το λέω για να ξεκαθαρίσει, η ‘κυβέρνηση’ της ‘τδβκ’ δεν έλαβε απόφαση για άνοιγμα. Και δεν έλαβε απόφαση να την δώσει σε κάποιον ή να την ανοίξει υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών. Και δεν έλαβε ούτε απόφαση για άνοιγμα υπό την διοίκηση της ‘τδβκ’, σε αυτό το στάδιο η απόφαση που λάβαμε είναι να γίνει εργασία καταγραφής μέσα στην κλειστή πόλη Βαρωσίων. Μετά από αυτή την εργασία θέλουμε να δούμε τους αριθμούς και τα δεδομένα για να πάρουμε τη σωστή απόφαση για το πως θα προχωρήσουμε ακολουθώντας την σωστή πολιτική”. “Πρώτα θα γίνει μια έρευνα και αφού δούμε καθαρά ποια είναι η κατάσταση εκεί τότε θα αποφασίσουμε τα βήματα που θα κάνουμε”, ανέφερε.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε πως όλα όσα λέγονται είναι εικασίες. “Σε αυτό το θέμα υπάρχει μια αρχή και πήραμε μια απόφαση. Εδώ δεν θα ζημιωθούν τα δικαιώματα των παλιών κατοίκων και του Ιδρύματος Βακουφίων και είναι αρχή μας ότι θα κινηθούμε χωρίς να τα βλάψουμε”, είπε.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι “η ε/κ πλευρά θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα κλίμα ότι οι περιουσίες των παλιών ιδιοκτητών αγνοούνται, σε αυτό το παιχνίδι δεν πρέπει να μπούμε” είπε και συμπλήρωσε ότι “θα υπάρξει μια πολιτική συκοφαντίας”.

Ακόμη ανέφερε ότι τα Βαρώσια έχουν μετατραπεί “σε σύμβολο του στάτους κβο”. “Είναι μια περιοχή που τόσα χρόνια κανείς δεν είχε το θάρρος να την ακουμπήσει, εμείς κάνουμε μια αρχή. Θα έχουμε επαφές με όλους τους ενδιαφερόμενους. Πλέον δεν θέλουμε να είμαστε το μόνο θύμα αυτού του στάτους κβο”, ανέφερε. Όπως είπε “ως τ/κ πλευρά μαζί με την Τουρκική Δημοκρατία παρουσιάζουμε μια αποφασιστική στάση”.

Για το γεωτρύπανο «Γιαβούζ», ο Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι η τ/κ πλευρά και η Τουρκία διατηρούν μια στάση αποφασιστική επειδή έχουν νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα, υποστηρίζοντας ότι εκείνοι που συμπεριφέρονται αντιφατικά είναι η ε/κ πλευρά και ο διεθνής παράγοντας.
 
“Το να λένε από τη μια ότι οι Τ/κ είναι ένας από τους συνεταίρους των πηγών αυτών και από την άλλη η ε/κ πλευρά να το κάνει μονομερώς αυτό, είναι ασυνέπεια”, ανέφερε ο Κουντρέτ Οζερσάι σε σχέση με την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου. “Αν η ε/κ πλευρά και ο διεθνής παράγοντας είναι πολύ ενοχλημένοι από τις εξελίξεις, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι ένα βήμα για έναρξη διαδικασίας διαλόγου για να συμφωνήσουμε πως θα διοχετεύσουμε μαζί τις πηγές αυτές στην διεθνή αγορά”. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top