ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Χωρίς άρση των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ, δεν επαναρχίζουν οι συνομιλίες

Κυβέρνηση: Χωρίς άρση των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ, δεν επαναρχίζουν οι συνομιλίες

H επανέναρξη των συνομιλιών δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άρση των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου δήλωσε το Σάββατο ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Τσιόλας ο οποίος αναφέρθηκε στην επιστολή που πολύ πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα το ΟΗΕ, ζητώντας την παρέμβαση του προκειμένου να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις από το σημείο που έμειναν στο Κρανς Μοντανά.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση στο Άλσος Αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας στη Βεργίνα για καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, ο κ. Τσιόλας, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών,  είπε ότι στην προσπάθεια μας για επανέναρξη των συνομιλιών «έχει ταχθεί στο πλάι μας και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση».
 
Όπως είπε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, «η ΕΕ με την πρόσφατη αναφορά στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προειδοποιεί την Άγκυρα πως τυχόν συνέχιση των παράνομων ενεργειών της όχι μόνο δεν γίνεται αποδεκτή αλλά θα προκαλέσει και την αντίδραση της με πρακτικά μέτρα κατά της Τουρκίας η οποία ειρήσθω εν παρόδω είναι υποψήφιο μέλος για ένταξη στην ΕΕ».
 
Μετέφερε «την ισχυρή βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας να ανταποκριθεί  στην πρόκληση της ιστορικής ευθύνης και να πράξει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να  δημιουργηθούν οι συνθήκες ασφαλούς και ειρηνικού περιβάλλοντος στην Κύπρος και στην ευρύτερη περιοχής μας».
 
Ο κ. Τσιόλας είπε ότι «προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε – και θέλω προς τούτο να ευχαριστήσω την Ελληνική Κυβέρνηση - πάντοτε στο πλευρό μας την αλληλεγγύη, την ανιδιοτελή και συνεχή στήριξη της Ελλάδος και με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που περνά ο τόπος μας οφείλουμε να πάρουμε ιστορικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της πατρίδας μας».
 
Πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να χαλυβδώσουμε την πίστη στο δίκαιο του αγώνα μας και να γαλουχήσουμε τα παιδιά μας με τις αιώνιες αξίες και τα ιδανικά της φυλής μας και να διαφυλάξουμε την ιστορική μας ταυτότητα, την ελληνική μας παιδεία και την ελληνική μας γλώσσα, την ορθόδοξη μας πίστη, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας».
 
«Οφείλουμε να πορευθούμε με συλλογικότητα, σύμπνοια και συναίνεση, ώστε να πετύχουμε την επανένωση του τόπου μας έχοντας οδηγό  τη μνήμη όλων όσοι έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος οι οποίοι αποπνέουν αρετή, γενναιότητα, ήθος και ψυχική λεβεντιά», σημείωσε ο Θεοδόσης Τσιόλας.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top