ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Νέα εγχειρίδια και εκπαιδευτικό υλικό από την νέα σχολική χρονιά

ΚΥΠΡΟΣ: Νέα εγχειρίδια και εκπαιδευτικό υλικό από την νέα σχολική χρονιά

Νέα σχολικά εγχειρίδια και εκπαιδευτικό υλικό εντάσσονται στο εκπαιδευτικό σύστημα από τη σχολική χρονιά 2019-2020. 

Νέα σχολικά εγχειρίδια και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης εντάσσονται στο εκπαιδευτικό σύστημα από τη σχολική χρονιά 2019-2020, με τη Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΤΕΕΚ) να προχωρεί στον εκσυγχρονισμό των Προγραμμάτων Σπουδών της και στην αναβάθμιση του διδακτικού υλικού, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας που καταβάλλει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος.

Σε ανακοίνωση του, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι οι αλλαγές αυτές θέτουν τις βάσεις για τη λειτουργία ενός στοχευμένου προγράμματος σπουδών, το οποίο προσφέρει στους/στις μαθητές/μαθήτριες της ΜΤΕΕΚ καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής επιτυχίας, αλλά και περισσότερες δυνατότητες συνέχισης των σπουδών τους σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Αναφορικά με το διδακτικό υλικό, η Επιθεώρηση της ΜΤΕΕΚ, με τη στήριξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, μελέτησε το υφιστάμενο διδακτικό υλικό σε Κύπρο και Ελλάδα, προκειμένου να διαγνωστεί, αν οι ανάγκες που προκύπτουν από τα νέα Προγράμματα Σπουδών και τα νέα Ωρολόγια Προγράμματα, μπορούν να ικανοποιηθούν από το υφιστάμενο υλικό ή αν υπάρχει ανάγκη για αναθεώρηση ή/και συγγραφή νέων βιβλίων.

Η Διεύθυνση ΜΤΕΕΚ, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, επέλεξαν 110 νέους τίτλους βιβλίων των ΕΠΑΛ Ελλάδας (εκδόσεις ΙΤΥΕ), τα οποία θα ενταχθούν για πρώτη φορά στα διδακτικά βιβλία της σχολικής χρονιάς 2019-2020.

Επίσης, η Διεύθυνση ΜΤΕΕΚ, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, κατέληξε σε αριθμό σχολικών εγχειριδίων, τα οποία αφορούν σε νέες θεματικές και των οποίων η συγγραφή θα προωθηθεί άμεσα.

Επιπλέον, ετοιμάζεται πλάνο διάρκειας 3–5 χρόνων για ολοκλήρωση της όλης προσπάθειας, ομαδοποιώντας τις ανάγκες κατά προτεραιότητα και ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις που ακολουθούνται για τη συγγραφή σχολικών εγχειριδίων, προκειμένου να διασφαλισθεί η ποιότητα του διδακτικού υλικού που θα παραχθεί.

Παράλληλα, με τη συγγραφή νέου υλικού, θα δίνεται στήριξη στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές/μαθήτριες με την ετοιμασία συμπληρωματικού διδακτικού υλικού, καθώς και με την προσφορά στοχευμένων επιμορφωτικών δράσεων.

Η προσπάθεια αυτή θα αρχίσει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο 2019 και θα ολοκληρωθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top