ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΠΟΘΕΣΗ 19ΧΡΟΝΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑΣ: «Μας έσπασαν τις μύτες» - Ισχυρισμοί συλληφθέντων ότι κτυπήθηκαν από Κύπριους αστυνομικούς και Βρετανούς

ΥΠΟΘΕΣΗ 19ΧΡΟΝΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑΣ: «Μας έσπασαν τις μύτες» - Ισχυρισμοί συλληφθέντων ότι κτυπήθηκαν από Κύπριους αστυνομικούς και Βρετανούς

Ισχυρισμούς ότι κτυπήθηκαν από μέλη της Κυπριακής Αστυνομίας, αλλά και από Εγγλέζους τουρίστες στο νησί μας, προβάλλουν δικηγόροι που εκπροσωπούν κάποιους εκ των 12 συλληφθέντων Ισραηλινών.

Οι τελευταίοι ως γνωστόν τελούν υπό κράτηση ως ύποπτοι για υπόθεση βιασμού 19χρονης Βρετανίδας, που κατήγγειλε η τελευταία.

Όπως μεταδίδει το Channel 13 στην γειτονική χώρα, δικηγόροι κάποιων εκ των Ισραηλινών ισχυρίστηκαν πως οι πελάτες τους κτυπήθηκαν από την Αστυνομία αλλά και από νεαρούς Βρετανούς. Οι τελευταίοι φέρονται να αντέδρασαν βίαια σε βάρος υπόπτων, μόλις πληροφορήθηκαν ότι κατηγορούνται για βιασμό της 19χρονης (προφανώς πριν από τη σύλληψή τους). Ένας εκ των συμπατριωτών της, σύμφωνα πάντα με τις σχετικές πληροφορίες, φέρεται να ενθάρρυνε την κοπέλα όπως καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία.

Η Jerusalem Post καταγράφει δήλωση που πρόβαλε το Channel 13 και παρουσιάζεται ως θέση των συλληφθέντων: «Η Αστυνομία μας κτύπησε, μας έσπασε τις μύτες και το κορίτσι λέει ψέματα. Βοηθήστε μας, βγάλτε μας από εδώ. Θα δείτε ότι έχουμε δίκαιο και είμαστε αθώοι».

Πάντως, στο ρεπορτάζ δεν ξεκαθαρίζεται ποιοι δικηγόροι εξέφρασαν τις πιο πάνω θέσεις, ούτε αναφέρονται άλλες σχετικές λεπτομέρειες.

Πάντως, από πλευράς Αστυνομίας, δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση για τους πιο πάνω ισχυρισμούς. Ωστόσο, αρμόδιο άτομο της αστυνομικής δύναμης μιλώντας στο ThemaOnline σχολίασε ότι «δεν έχει γίνει επίσημη καταγγελία για κακοποίηση των κρατουμένων». Και πρόσθεσε πως «αν υποβληθεί συγκεκριμένη καταγγελία, τότε υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί για να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί».

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top